Uutiset

Maisteri oli Tomi Nipulin unelma, ei bisnes

Kahdesti grillimaisterin tittelin voittanut Tomi Nipuli katsoo nyt eteenpäin. Hän sai uuden työpaikan kahden kartanon keittiömestarina. Kuva: Armi Salonen

Oma ravintola Heinolassa oli Tomi Nipulin unelma. Keskeisellä paikalla 4,5 vuotta toiminut ravintola Maisteri kaatui realiteetteihin: se ei kannattanut. Yritys asetettiin konkurssiin helmikuun puolivälissä.

Nipuli kertoo, ettei hän osannut ajatella ravintolaansa bisneksenä, joka tuottaisi rahaa. Hän halusi kotikaupunkiinsa olohuonemaisen paikan. Se oli unelmani ja elämäntyöni, hän sanoo.

- Nyt voin sanoa, että olisi pitänyt hakea ammattilaisilta enemmän apua taloudellisen tilanteen hoitoon, hän miettii.

Yrittäjäksi ryhtyminen on Nipulin mukaan helppoa, mutta sen jälkeen alkaa tulla yllätyksiä. Työntekijöiden sivukulut olivat suuret, sähkölasku hipoi taivaita ja ravintolassa soineen musiikin tekijänoikeusmaksut olivat vuodessa noin 5 000 euroa.

Ravintolan pyörittäminen vaatii paljon erilaista taustatyötä. Nipulin mieli työskenteli silloinkin kun hän ei ollut fyysisesti töissä.

160-paikkainen ravintola osoittautui myös liian isoksi Heinolan kokoiseen kaupunkiin. Kun kaupungista vielä hävisi työpaikkoja ja ihmisiä muutti muualle, yhtälö osoittautui liian vaikeaksi.

Reilun viiden vuoden aikana Maisterissa ruokaili noin 200 000 ihmistä. Se työllisti kaikkiaan yli kymmenen ravintola-alan ammattilaista. Lisäksi noin 30 peruskoululaista kävi yrityksessä tutustumassa työelämään tet-jaksolla.

Tomi Nipulin haastattelu lauantain Itä-Hämeessä.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat