Uutiset

Heinolan museoille avustusta 15 000 euroa

Kuva: Armi Salonen

Heinolan museot on saanut Museovirastolta 15 000 euroa Kotona museossa - uusien osallistavien ja yhteisöllisten kulttuuriperintöpalvelujen kehittäminen asiakkaiden kanssa -hankkeeseen.

Avustukset jaettiin museoiden innovatiivisiin hankkeisiin. Avustusta myönnettiin 24 museolle yhteensä 557 015 euroa Heinola mukaan lukien. Keskimääräinen avustussumma oli 23 209 euroa. Avustushakemuksia tuli 54, eli avustusta myönnettiin 44:lle prosentille hakijoista.

Suurin avustus, 41 000 euroa, myönnettiin Kuopion luonnontieteellisen museon ja Kuopion kulttuurihistoriallisen museon yhteishankkeeseen MuseoLab - Tulevaisuuden museo. Pienimmän avustuksen, 3 000, euroa sai Turun taidemuseo Pikkuli Turun taidemuseossa -mobiilisovelluksen toteuttamiseen.

Tänä vuonna avustus kohdennettiin ensisijaisesti hankkeisiin, jotka kehittävät taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta, erityisesti kulttuuriperintöaineistojen ja -tiedon monipuolista hyödyntämistä ja avaamista, asiakaslähtöistä palveluiden suunnittelua, kokeilua ja toteuttamista, uusien kumppanuuksien luomista ja yhteistyömuotojen kehittämistä sekä yhteisöllisen toiminnan kehittämistä ja lisäämistä.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat