Uutiset

Kelluvat mökit vaalikiertueillan ykkösaihe - Sysmässä sanailtiin osin kipakastikin

Kelluvat mökit nousivat keskustelun keskiöön Itä-Hämeen ja Ylen yhteisen kuntavaalikiertueen pysähtyessä maanantaina Sysmässä. Yrittäjä John Lönnbergin Sysmän leirintäalueen edustalle suunnittelemia mökkejä puolusti hänen puolisonsa, valtuuston nykyinen puheenjohtaja Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg (kesk.). Muista panelisteista tuekseen hän sai Sitoutumattomat-ryhmää edustaneen Esko Bruunin.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Järvinen (kok.) kuitenkin muistutti, että yrittäjän kanssa tehtyyn vesialueen vuokrasopimukseen ei ole kirjattu lainkaan rakennusoikeutta, ja että hänen käsityksensä mukaan sysmäläisten vastustus hanketta kohtaan on kova.

Myös kouluhankkeesta saatiin aikaan värikäs keskustelu.

- Kohta olemme tilanteessa, jossa meidän on pakko lunastaa tällä hetkellä vuokralla oleva elementtikoulu, Esko Bruun uskoi.

On erikoista, että varsinkin kokoomus näin hyökkää yksittäistä yrittäjää vastaan. Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg (kesk.)

Veli-Pekka Koskinen (sd.) muistutti, ettei Sysmällä ole velvollisuutta ostaa koulua, vaikka omaa koulua kunnalla ei olisikaan ennen vuokrasopimuksen päättymistä.

- Oman koulun suunnitteluun on varattu määrärahaa tälle vuodelle. Meidän oli priorisoitava, ja terveyskeskus oli hoidettava ensin, Mika Järvinen lisäsi saaden näkemykselleen tukea myös Koskiselta ja perussuomalaisten Joel Niemiseltä.

Kysymykseen tuulivoiman rakentamisesta selkeästi nihkeimmin suhtautui Nieminen. Niemisen mukaan tuulivoimaa vastaan puhuvat niin terveydelliset kuin taloudellisetkin seikat.

- Rekolanvuoren tuulivoimahanke on myös jäänyt roikkumaan, eli kiinnostus hanketta kohtaan on todennäköisesti myös hävinnyt, Nieminen lisäsi.

Lue lisää Sysmän kuntavaali-illasta tiistain Itä-Hämeestä.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi

Suosittelemme