Uutiset

Elämyksellinen runopolku innosti lapsia Heinolassa

WPK-talo tarjosi elämyksellliselle runopolulle hienot puitteet. Kuva: Samuli Ikäheimo

Heinolassa oli lauantaina tarjolla ainutlaatuista lastenkulttuuria: elämyksellinen runopolku, joka yhdisti lyriikan ja teatterin. Kolmen tunnin aikana runopolulla kävi yhteensä 142 ihmistä.

WPK-talolle oli rakennettu teatterin keinoja hyödyntävä lavaste-, ääni- ja valomaailma. Toiminnallisissa ja moniaistillisissa tehtäväpisteissä koottiin lyyrinen omakuva, ja jokainen osallistuja sai mukaansa kokoamansa runoselfien.

Tapahtumatuottaja Velkki Mykrä Heinolan kulttuuritoimistosta kertoi, että tapahtumasta tuli paljon positiivista palautetta. Sen suosiosta kertoo sekin, että jotkut lapset kiersivät polun useaan kertaan.

Taru ja Jarkko Viinikainen kiersivät runopolun tyttäriensä Vilman ja Aadan kanssa. Tyttöjen mielestä runopolussa kaikki oli kivaa. Vanhemmat kehuivat tapahtumaa viimeisen päälle mietityksi ja hienosti toteutetuksi.

Runot tapahtumaan oli kirjoittanut runoilija-ohjaaja Katja Tamminen. Avustajina runopolulla toimi kulttuuritoimiston henkilökuntaa. Tekniikasta vastasivat koulutuskeskus Salpauksen audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme