Uutiset

Keskon määräaika loppui: Sysmän Siwa huomenna kiinni

Sysmän Siwalle ei löytynyt jatkajaa. Toiminta päättyy torstaina 20. huhtikuuta. Kuva: Eija Nurminen

Kesko sulkee Sysmän Siwan torstaina 20. huhtikuuta.

- Emme saaneet liiketoimintaa myydyksi, myöntää Keskon Etelä-Suomen alueen johtaja Antti Palomäki.

Sysmän myymälä kuului niiden 60 liikkeen joukkoon, jotka Kilpailu- ja kuluttajavirasto velvoitti Keskon myymään ehtona Suomen Lähikaupan ostolle.

Kesko kertoi Lähikaupan ostosta marraskuussa 2015 ja yrityskauppa hyväksyttiin huhtikuussa 2016. Keskolle siirtyi noin 600 kauppaa, joista K-marketeiksi on sittemmin muutettu noin 400.

Suomen Lähikaupalla oli Päijät-Hämeessä kaikkiaan 21 Siwaa ja viisi Valintataloa. Puolet niistä jatkaa nyt K-Market-ketjussa.

Toistakymmentä Lähikaupan myymälää loppui Päijät-Hämeessä, joukossa myös ikänestori, yli 60 vuotta toiminut Hakatornien Siwa, jonka ovet suljettiin maaliskuun lopulla. Kauan ennen Siwa-aikoja tämä Hollolankadun varren osuusliike oli Lahden suurin ruokakauppa.

Sysmän ohella myös Asikkalan Vanhan Vääksyn Siwa määrättiin kilpailusyistä myytäväksi kilpailijoille. Vääksyn kaupan liiketoiminnan osti muutama viikko Antti Rahijärvi liitettäväksi M-ketjuun huhtikuun lopulla.

Kilpailu- ja kuluttajavirastosta kerrotaan, että viraston Keskolle antama määräaika Suomen Lähikaupan liikkeiden myymiseksi on nyt päättynyt. Kaikkiaan kahdeksan Lähikauppaa siirtyi M-ketjuun. Kaksi myymälää meni osuuskaupoille.

Myymättä jäi kaikkiaan 50 Lähikaupan myymälää. Niissä on käyty yt-neuvottelut, joten lopetukset ovat nyt edessä, ellei jatkajaa pian löydy.

Marraskuussa 2015 alkanut Suomen Lähikaupan myynti, liikkeiden lopetukset ja jatkavien siirto osaksi Keskoa on Etelä-Suomen alueella pian päätöksessä.

- Olemme kertoneet, että Kotkan Euromarketin sulkeminen on 27. huhtikuuta. Olikohan se jo viimeinen, sanoi aluejohtaja Antti Palomäki.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat