Uutiset

Torikauppias tuskastui sähköisiin työpaikkailmoituksiin

Torikauppias Reijo Voutilainen toivoo, että avoimista työpaikoista voisi ilmoittaa nykyistä helpommin. Kuva: Janne Pussila

Heinolalainen torikauppias Reijo Voutilainen hämmästyi, kuinka vaikea avoimista työpaikoista oli ilmoittaa Työ- ja elinkeinotoimiston sivuilla. Monen mutkan ja auttajan jälkeen se onnistui. Seuraava ongelma oli se, miten ilmoituksen saa pois verkkosivuilta sen jälkeen kun tarvittava määrä työhakemuksia oli tullut.

Voutilainen katsoo, että avoimesta työpaikasta ilmoittaminen on tehty yrittäjälle vaikeaksi.

- Työntekijöiden hakemisen pitäisi olla yrittäjälle helppoa. Emme me ole mitään it-nikkareita. Meidän ammattitaitomme on ihan muualla, hän sanoo.

Voutilainen haki tuoremyyntiyritykseensä kesäksi kuutta työntekijää. Asian sähköisen hoitamisen teki hankalaksi se, ettei Voutilasella ole tunnisteita, joilla hän olisi kirjautunut verkkosivuille. Ilman tunnisteita avoimia työpaikkoja ei myöskään voinut itse poistaa sivuilta. Se vaati soiton TE-toimistoon.

Torikauppias sanoo, että järjestelmän pitäisi olla helppo niin yrittäjälle kuin työnhakijallekin.

Vanha systeemi oli Voutilaisen mielestä helppo ja selkeä.

- Sen kun käveli työvoimatoimistoon, ja virkailija otti tiedot ylös. Siihen meni kaksi minuuttia, ja avoin työpaikka näkyi pian mollin sivuilla, hän kertoo.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi

Suosittelemme