Uutiset

Tornien taistossa neljä lintutornia Itä-Hämeestä

Sysmän Päijätsalossa kiikaroitiin lintuja Tornien taistossa myös vuonna 2013. Kuva: Mirja Hussain

Ensi lauantaina 24. kertaa järjestettävään Tornien taistoon osallistuu yli 300 lintutornia ympäri Suomen Lappia ja Ahvenanmaata myöten.

Itä-Hämeestä mukaan ovat ilmoittautuneet ainakin Heinolan Rajavuoren Kuusatorni, Joutsan Keskisenlammen ja Haapasuon Kirveslammen lintutornit sekä Sysmän Päijätsalon lintutorni.

Heinolassa tapahtuman järjestävät Heinolan Lintutarhan Ystävät ja Kuusakoski, Joutsassa Pinnankiristäjät ja Iekyn porukka, sekä Sysmässä Sysmän Siipiveikot.

Joutsan Kirveslammella ja Sysmän Päijätsalossa on tarjolla kaikille avoin lintuopastus alkaen kello 10. Yleisö on tervetullut vierailemaan myös kaikissa muissa taistoon osallistuvissa torneissa koko tapahtuman ajan.

BirdLife Suomen järjestämässä Tornien taistossa lintuharrastajien tai lintujen ystävien muodostamat joukkueet kilpailevat siitä, kuka havaitsee tornistaan eniten eri lintulajeja kahdeksan tunnin aikana.

Heinolalainen lintuharrastaja Paavo Posti ennakoi, että lauantaille luvattu alkuviikkoa kehnompi sää saattaa vähentää Heinolassa havaittavien lajien määrää. Rajavuori on hyvä paikka tiirailla esimerkiksi petolintuja, mutta olosuhteet vaikuttavat aina ilmaliikenteeseen ja sen näkyvyyteen.

Kilpailuaika alkaa lauantaiaamuna kello 5 ja päättyy kello 13. Tulokset ovat selvillä kello 18 mennessä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat