Uutiset

Urajärven kartanon peltoja tarjotaan viljelypalstoiksi

Kuva: Pirjo Kamppila

Urajärven kartanon pellot Asikkalassa halutaan hyötykäyttöön. Kartanoa avoinna pitävä Urajärven kartanon ystävät on sopinut peltojen kunnostamisesta maanomistajan eli Museoviraston kanssa.

- Ajattelimme, että olisi mukavaa, kun vilja lainehtisi kartanon mailla kuten ennenkin. Kauraa tulee nyt lähipeltoon ja viereen myös perinnekasvimaa eli ryytimaa, jota me hoidamme, kertoo Urajärven kartanon ystävien hallituksen jäsen Leena Lehtinen, joka toimii kartanomuseon vastaavana oppaana.

Tarjolla on myös aarin kokoisia viljelypalstoja, joita kuka vain saa varata ilmaiseksi käyttöönsä kesän ajaksi. Näitä aarin palstoja on noin kaksikymmentä ja ne sijaitsevat väentuvan edessä olevan heinäpellon kylänpuoleisessa päässä.

- Osa palstoista on jo varattu, mutta noin viisitoista on vielä jäljellä. Tähän mennessä palstat ovat kiinnostaneet eniten kesäasukkaita, Lehtinen kertoo.

Pellot vielä äestetään, jonka jälkeen niitä aletaan merkitä ensi viikonloppuna. Peltoaarin voi varata sähköpostilla urajarvenkartano@phnet.fi tai numerosta 044 239 9759.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat