Uutiset

Heinolassa paloi maastoa - aiheuttajana luultavasti lintu

Linnut voivat voimalinjaan törmätessään aiheuttaa linjassa oikosulun ja se puolestaan maastopalon. Kuva: Samuli Ikäheimo

Pelastuslaitos sai tiistaina aamupäivällä ennen yhtätoista tehtävän Heinolaan, kun ohikulkija oli ilmoittanut palavasta maastosta. Yksiköt pääsivät paikalle ripeästi ja saivat palon rajattua. Palava alue ja muut kytevät kohdat sammutettiin ja maa kasteltiin alueen ympäriltä.

Palon syttymissyynä oli ilmeisesti voimalinjaan lentänyt lintu, joka aiheutti linjassa oikosulun. Se puolestaan aiheutti sen, että linjassa syttyi jotakin, ja maahan putoava kipinä sytytti maastopalon.

Päivystävän palomestarin mukaan ei ole harvinaista, että voimalinjaan lentävät isot linnut aiheuttavat linjassa oikosulun ja sitä kautta tulevat sytyttäneeksi maastopalon.

Edeltävällä viikolla joutsen oli lentänyt Heinolassa voimalinjaan. Sekin aiheutti oikosulun ja sytytti sänkipellon palamaan.

Voimalinjoihin liittyvissä tapauksissa myös energialaitos käy katsomassa ja korjaamassa tilanteen sekä ennaltaehkäisemässä jatkovahingot.

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme