Uutiset

Laulua kansallismaisemassa ja Bob Dylanin synttärit - poimi tästä elävän musiikin vinkit tälle viikolle

Musiikista nauttiminen laulaen, soittaen ja kuunnellen on hyväksi aivoille ja mielialalle. Kuva: HighwayStarz

Musiikki on aivojen supervoima, kertoo Aivoliitto. Laulaminen, soittaminen ja kuunteleminen stimuloivat aivoja niillä alueilla, jotka säätelevät tunteita, kognitiota ja motoriikkaa. Aivojen verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat. Musiikin on todettu auttavan esimerkiksi aivoinfarktista toipuvaa. Ahdistuneisuutta ja masennustakin se lievittää.

Kun lisäksi saa nauttia musiikista kevään puhjetessa juuri täyteen kukoistukseensa, mielihyvän määrä on sitäkin suurempi. Tällä viikolla Päijät-Hämeessä on tarjolla runsaasti elävää musiikkia joka makuun ja kaikenikäisille, sekä laulunhaluisille että kuuntelijoille.

Tässä poimintoja tarjonnasta. Useimpiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Lähde: Aivoliitto

Tiistaina 23.5.

Soiva tarinatuokio kello 10, Lahden pääkirjasto. Lahden musiikkiopiston opettajat kertovat satuja, tarinoita ja runoja soiton kera lastenosaston satuhuoneessa.

Matinea keskellä päivää. Lahden Konservatorio, Felix Krohn -sali kello 12. Konservatorion ammatilliset opiskelijat soittavat kevätohjelmistoaan.

23.5. First Movement. Pianisti Iida Niemi konsertoi Lahden Konserttitalolla elklo 18. Ohjelmistossa muun muassa Bachia, Mozartia ja Beethovenia.

Keskiviikkona 24.5.

Venäläinen hetki Matti Turusen seurassa kello 12. Muusikontutkinnon näyttökonsertti Felix Krohn -salissa

Yhteislaulua Lahden Harjula-salissa kello 13, laulattajana Hilkka Alpua.

Bob Dylan Birthday Party lahtelaisessa ravintola Hiidenkivessä kello 21. Planet Waves soittaa Bob Dylanin musiikkia.

Helatorstaina 25.5.

Heinolan Harjupaviljongin kansallismaisemassa lauletaan yhdessä lauluja itsenäisyyden ajalta kello 17. Laulattajana Satu Matikainen, säestäjänä Marina Busch. Tuotto hyväntekeväisyyteen.

Kuorokonsertti Nastolan kirkossa kello 16. Kamarikuoro Credo ja Kuusankosken nuorten kuoro. Sibeliuksen, Kuulan, Bachin, Mendelssohnin ja Fauren musiikkia.

Kaisa Hako
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat