Uutiset

Lahtelainen monialayritys osti taas: Heinolan Kympin liiketoiminta siirtyy Weststarille

Kai Järvinen myi Heinolan Kympin liiketoiminnan, mutta jatkaa yrityksessä myynti- ja ostopäällikkönä. Kuva: Esa Arvekari

Yli 40 vuotta Heinolassa toimineen kone- ja tukkuliike Heinolan Kymppi ky:n liiketoiminta on myyty uusille yrittäjille.

Ostaja on lahtelainen Hei Trading oy, monialakonserni Weststarin tytäryhtiö, joka aikoo panostaa erityisesti verkkokaupan kehittämiseen.

Vuonna 1976 perustetun Heinolan Kympin ja sen Tooloutlet.fi-verkkokaupan omistus pysyy siten maakunnassa. Nimi säilyy ennallaan ja tiskin takana palvelee tuttu henkilökunta. Liike on Heinolassa tunnettu laajasta, yli 20 000 tuotteen valikoimastaan.

Perheyhtiön aiempi omistaja Kai Järvinen jatkaa myynti- ja ostopäällikkönä. Yrittäjänä toimii Hei Tradingin toimitusjohtaja, diplomi-insinööri Antti Kettunen, jolla on vahvaa kokemusta teollisuusliiketoiminnasta.

- Panostamme jatkossakin paikallisten asiakkaiden osaavaan palveluun laajalla tuotevalikoimalla. Lisäksi nopeasti kasvanut Tooloutlet.fi-verkkokauppa tarjoaa omana itsenäisenä myyntikanavana todella paljon kehitysmahdollisuuksia, Kettunen toteaa.

Weststarin toimitusjohtaja Heikki Savolainen korostaa toiminnan pitkäjänteistä ja kokonaisvaltaista kehittämistä.

- Haluamme olla tukemassa paikallisia pk-yrityksiä ja työllisyyttä Päijät-Hämeessä. Tämän kaupan myötä Weststar-konsernin palveluksessa työskentelee yli 100 henkilöä, joten kauppa on tässäkin mielessä meille hyvin merkityksellinen, hän toteaa.

Lahtelainen Weststar on alkujaan pikalainoista kasvanut monialakonserni, jolla on toimintaa kahdeksalla eri paikkakunnalla Suomessa. Muun muassa Rahulan Rehun ja Lahden Traktorivarusteen liityttyä yrityskauppojen jälkeen konserniin liikevaihto kasvoi viime vuonna yli puolella 36 miljoonaan euroon.

Voitto ennen veroja oli 11 miljoonaa euroa.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme