Uutiset

300 hengen suvivirsikuoro aloitti Heinolan kesän

Koleasta säästä huolimatta lauantaina, koulujen päättäjäispäivänä, noin 300 heinolalaista kokoontui suureen suvivirsikuoroon Kirkkopuistoon. Tapahtuma järjestettiin neljännen kerran.

Tilaisuuden alussa Heinolan musiikinystävien puhallinyhtye soitti Taneli Kuusiston Suomalaisen rukouksen. Heinola-Seuran puheenjohtaja Kalevi Peltola muistutti, että sama virsi aloitti myös presidentti Mauno Koiviston siunaustilaisuuden Helatorstaina Suurkirkossa.

Suvivirttä on laulettu Suomessa vuodesta 1701. Siitä on tullut suosituin kesävirsi sekä Suomessa että Ruotsissa ja se on osa suomalaista kevätjuhlaperinnettä.

Laulun jälkeen istutettiin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden puuna kyynelkoivu Kirkkopuistoon. Puun istutuksella kunnioitettiin myös Heinolan ensimmäisen puiston perustajaa, pastori John Svinhufvudia. Hän loi alun Heinolan puistokulttuurille perustamalla Kirkkopuiston vuonna 1852.

Ennen puun istuttamista kamarineuvos Kari-Paavo Kokki kertoi Svinhufvudien sukuhistoriaa, joka ulottuu myös Heinolan seudulle monien sukupolvien ajalle.

Tapahtuman järjestivät Heinola-Seura ja Heinolan seurakunta.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat