Uutiset

Lamkin hallituksen jäsen McCarron rehtorin potkuista: "Taustalla luottamuspula"

Francis McCarron (kok.) Kuva: Lauri Rotko

Lahden ammattikorkeakoulun hallitus totesi torstaina yksimielisesti, ettei rehtori Outi Kallioisen toimitusjohtajasopimusta ole edellytyksiä jatkaa. Lamkin hallituksen jäsen Francis McCarron (kok.) kommentoi potkuja lyhyesti sanomalla, että taustalla on luottamuspula.

Lamkissa on viime aikoina ollut käynnissä runsaasti suuria muutoksia. Ammattikorkeakoulussa on vuoden sisään pidetty yhteistoimintaneuvottelut, jotka ovat johtaneet henkilöstövähennyksiin. Irtisanomisia on kritisoitu henkilöstön keskuudessa muun muassa siksi, että Lamk on samanaikaisesti tehnyt 400 000 euron tuloksen vuoden 2016 aikana. Vuonna 2015 tulos oli puolestaan 200 000 euroa miinuksella.

Lamkissa on meneillään myös omistajanvaihdos, jossa yhtiötä ollaan liittämässä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Lut-konserniin. Hallituksen puheenjohtaja Kari Salmen (sd.) mukaan Lutiin liittymisellä ei ole tekemistä Kallioisen potkujen kanssa. Sen sijaan taustalla vaikuttavat korkeakoulun sisäiset asiat, joita puheenjohtaja ei lähde potkuista tehtyyn vaitiolosopimukseen vedoten avaamaan.

Muita tietoja potkujen taustoista ei puhelimen päähän saaduilta hallituksen jäseniltä tihkunut. Lamkin pääluottamusmies Sari Niemeä ja Lutin rehtori Juha-Matti Saksaa ei tavoitettu kommentoimaan. Myöskään Kallioinen ei vastannut.

Kyseessä on kahdenvälinen sopimus. Hallituksen puheenjohtaja Kari Salmi (sd.)

Kallioinen saa erorahat

Kari Salmi toteaa, että Kallioinen saa erorahat johtajasopimuksen mukaisesti.

- Kyseessä on kahdenvälinen sopimus, joka ei nähdäkseni poikkea muiden ammattikorkeakoulujen vastaavista sopimuksista.

Salmi ei lähde avaamaan sopimuksen tarkempaa sisältöä.

Hän kuitenkin lisää, ettei Kallioiselle aiota maksaa kuin se, mitä johtajasopimukseen on kirjattu.

Lutilta kysytään

Salmen mukaan uuden toimitusjohtajan valinnassa aiotaan ottaa huomioon toimintaympäristön muuttuminen. Lutiin liittymisen myötä se tarkoittaa, että uuden omistajan mielipidettä tullaan kysymään rekrytoinnin edetessä.

Salmi kuitenkin painottaa, että nykyinen hallitus on kelvollinen tekemään päätökset siihen saakka, kunnes Lut asettaa uuden hallituksen korkeakoulun ohjaksiin.

Ville Paso
ville.paso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat