Uutiset

Turvapaikanhakijaperhe poistettiin Heinolasta - paikalla useita poliiseja, yksi vastaanottokeskuksen asukas päätyi putkaan

Kuva: Lehtikuva

Heinolassa oli maanantaina alkuillasta poliisioperaatio, kun Valolinnan vastaanottokeskuksessa ollut perhe poistettiin maasta. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut perhe ei ollut halukas lähtemään, vaan teki poliisin mukaan passiivista ja aktiivista vastarintaa.

Perheen lisäksi osa Valolinnan muistakin asukkaista tuli tilanteeseen mukaan. Ylikonstaapeli Antti Reijula Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kertoo, että asian selvittely kesti muutamia tunteja. Ensin tilanteessa yritettiin edetä neuvottelemalla. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta, joten yksi vastaanottokeskuksen asukas kuljetettiin poliisiasemalle rauhoittumaan epäiltynä haitanteosta. Hän ei ollut maasta poistettavan perheen jäsen.

Heinolassa ohikulkijat ja lähistön asukkaat ihmettelivät Valolinnan vastaanottokeskuksen luona olleita useita poliiseja ja sitä, että vastaanottokeskus oli eristetty.

Antti Reijulan mukaan eristys poistettiin, kun perhe saatiin lähtemään keskuksesta. Heitä lähdettiin kuljettamaan Heinolasta kohti lentokenttää.

Hämeen poliisin apua on tarvittu joissakin muissakin maastapoistamisissa, mutta ei kuitenkaan läheskään kaikissa.

Heinolan tapahtumista uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa IH Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 12,50 €) ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat