Uutiset

Mustikkaburgereita ja vohveleita - Konstan kodilla vietetään lauantaina katuruokafestivaalia

Katuruokatapahtuman takana on noin seitsemän nuoren tiimi. Kuva: Meri Lantela

Konstan kodilla ja koululla pyrähtää tänä lauantaina käyntiin katuruokahenkinen ruokafestivaali. Tapahtuman järjestäjät ovat kodin ulkopuolelle sijoitettuja nuoria.

Tapahtuman koordinaattorin Juho Orpanan mukaan valmiit reseptit unohdettiin jo alkuunsa, ja ruokalista muotoutui itse kokeilemalla. Ruokafestarin päätuote on katuruokahenkisesti hampurilainen. Ruokalistalla on huomioitu myös Suomen juhlavuosi. Järjestäjätiimin erikoisuus onkin tapahtumaa varten suunniteltu mustikkaburgeri.

Valmisteluun on mahtunut muutakin kuin ruoan suunnittelua ja koevalmistusta: on maalailtu kylttejä ja suunniteltu esitteitä. Yksi nuorista on tehnyt pajatyönä pop up -pöytiä. Tapahtuma on saanut tukea myös paikallisilta yrittäjiltä.

Tapahtuman tuotto menee lyhentämättömänä nuorten omaan vapaa-ajan toimintaan.

Orpana toivoo, että tapahtumasta irtoaa nuorille oppia tulevaisuuteen ja rohkeutta lähteä järjestämään tapahtumia itse. Töitä tehdään monialaisesti niin teknisen työn, myyntipuolen, asiakaspalvelun kuin ruoanvalmistuksenkin parissa. Jokainen nuori tulee samaan tapahtumasta myös työtodistuksen. Orpanan mukaan tapahtuma on järjestetty ammattimaisella otteella järjestäjien nuoresta iästä huolimatta.

- Kaikki ovat lyöneet kätensä likoon tähän hommaan. Pitää muistaa, ettei tuotto ole nuorillekaan itsestäänselvyys. Valmistelua on silti tehty hienolla asenteella, Orpana sanoo.

Katuruokaa tarjoillaan Opintiellä lauantaina klo 11-16. Tapahtuma on täysin päihteetön.

Meri Lantela
meri.lantela@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat