Uutiset

Vakituinen työ jäi kun Milma Saario ja Mervi Nikkinen ryhtyivät perhehoitajiksi Heinolaan

Saarnisillassa päivätoiminnassa käyvä Aili Sillanmäki on tyytyväinen, kun Milma Saario huolehtii hänen hiuksistaan. Kuva: Sami Lettojärvi

Milma Saario ja Mervi Nikkinen jättivät vakituiset työpaikkansa ja muuttivat erinäisten vaiheiden jälkeen Juvalta Heinolaan vanhusten perhehoitajiksi. Naiset vuokrasivat tilavan kerrostaloasunnon kaupungin keskustasta. Nyt he tarjoavat kotonaan perhehoitoa ikäihmisille.

- Tämän parempaa paikkaa perhehoidolle ei olisi voinut löytyä keskeltä kaupunkia, Milma Saario kertoo. 140-neliöisessä asunnossa asiakkaiden käytössä on yhteensä kolme makuuhuonetta.

Sekä Saariolla että Nikkisellä on kokemusta ikäihmisten hoidosta. Saario on työskennellyt myös kehitysvammaisten parissa. Hän on valmistunut sosionomiksi, artesaaniksi ja apuhoitajaksi. Nikkisellä on ravitsemistyöntekijän koulutus.

Perhekoti Saarnisilta aloitti toimintansa toukokuussa 2017. Saarnisillassa voi olla yöpymispaikoilla yhtä aikaa viisi henkilöä. Sen lisäksi kaksi ihmistä voi olla päivätoiminnassa.

Palveluohjaaja Pirjo Elfvengren Heinolan kaupungilta kertoo, että Heinolassa tarvitaan etenkin erilaisia jaksottaishoitopaikkoja.

- Perhehoitoon voivat tulla muutkin kuin omaishoidettavat, hän sanoo.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat