Uutiset

Partio on kaikille sopiva harrastus

Sysmän Ilola täyttyi tällä viikolla partiolaisista, kun Kymen Vartioiden, Kuikkavuoren Poikien ja Tainionvirran Taimenten pitivät siellä yhteistä kesäleiriä. Kahden ensiksi mainitun lippukunnan kotipaikka on Heinolassa, ja viimeksi mainittu toimii Sysmässä ja Hartolassa.

Leirin nimi oli Ruukuntekijä ja teemana Harry Potterin maailma.

- Tylypahkan neljän tuvan viirit ovat olleet esillä ja leiriläiset ovat vuolleet itselleen taikasauvat puunoksista, esitteli leirinjohtaja Helka Sillfors, joka leiriolosuhteissa tunnetaan partionimellä Neeka.

Perinteistä ei ollut toki luovuttu. Ennen ja jälkeen aterian laulettiin, yöt nukuttiin teltoissa, ja joka aamu lipputankoon nostettiin Suomen lippu. Leiriläiset saivat myös tutustua purjehduksen maailmaan Essi Laukkasen ja Heidi Bondénin johdolla. Veneenä toimi Kymen Vartioiden omistava s/y Kaija.

- Täällä on ollut kivaa, kun on saanut uida, pelata salkopalloa ja tavannut uusia kavereita, kertoi leiriläinen Tomi McAuliffe.

McAuliffen mielipiteeseen oli helppo yhtyä kun astui leiriportista sisään katseli hetken aikaa ympärilleen. Pelattiin pallopelejä, vuoleskeltiin tikkuja tai sitten vain nautittiin mukavasta seurasta hymyssä suin.

Leiristä ja partiotoiminnasta lisää maanantain painetussa lehdessä.

Antti Kauppinen
antti.kauppinen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat