Uutiset

Tapon yrityksestä vangittu Hartolan asemies karttoi oikeutta - ei saatu haastettua aiemmasta pahoinpitelystä

Hartolalaismies on yritetty saada käräjille vastaamaan viime vuoden väkivaltateoistaan, mutta siinä ei ole onnistuttu. Torstaina hänet vangittiin epäiltynä uusiin rikoksiin. Kuva: Katja Luoma

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi torstaina 26-vuotiaan hartolalaismiehen epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä, törkeästä ryöstöstä ja kolmesta muusta rikoksesta. Mies oli uhannut aseella ihmisiä marketissa ja sen pihalla Hartolassa tiistaina.

Ase oli luvaton. Poliisin mukaan se oli toimintakuntoinen ja epäillyllä oli vakaa aikomus ampua. Kiinni otettaessa hän oli sekavassa tilassa.

Epäilty ei ole halunnut kuulusteluissa selostaa tapahtumia.

Poliisi on saanut toistakymmentä yhteydenottoa silminnäkijöiltä. Poliisi pyytää vielä selkeästi asianomistajana itseään pitäviä ottamaan yhteyttä.

Epäillyllä on vahva rikostausta. Hän on ollut ensimmäisen kerran poliisin kanssa tekemisissä alle 20-vuotiaana.

Vakavin teko on tapon yritys huhtikuussa 2012. Mies oli viiltänyt ja lyönyt useita kertoja veitsellä entisen tyttöystävänsä seurassa ollutta miestä Lahdessa. Käräjäoikeus tuomitsi hänet 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistukseen. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

Mies on syyllistynyt tai hänen epäillään syyllistyneen muihinkin väkivaltarikoksiin. Häntä on yritetty saada käräjille vastaamaan syytteeseen viime vuonna tehdystä törkeästä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Pääkäsittely peruutettiin viimeksi toukokuussa, kun mies ei saapunut istuntoon.

Viime syksynä hänet määrättiin vuoden mittaiseen lähestymiskieltoon, jonka tarkoitus oli suojata naista ja tämän kahta alaikäistä lasta.

Mies oli soittanut naiselle toistuvasti. Kerran hän oli uhannut surmata naisen. Paikalle kutsuttiin poliisi.

Hän oli myös puhkonut naisen autosta renkaita sekä tunkeutunut tämän asuntoon ikkunan rikkomalla. Miehen vuoksi nainen oli joutunut vaihtamaan asuinpaikkaa.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat