Uutiset

Jokaisella on oikeus liputtaa kun siltä tuntuu

Veikka Numminen taittelee lippua kotipihallaan Heinolan Rusthollinraitilla. Kuva: Sami Lettojärvi

Sisäasiainministeriö on tänä vuonna rohkaissut kansalaisia rohkeampaan liputtamiseen.

- Suomen lippu on itsenäisen maamme tärkein symboli, ja jokaisella on oikeus liputtaa silloin kun siltä tuntuu. Esimerkiksi puolison syntymäpäivä tai suosikkijalkapallojoukkueen mestaruuspäivä ovat oikein hyviä syitä nostaa lippu salkoon, sanoo ministeriön viestintäjohtaja Mika Mäkinen.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi liputuspäiväkalenteria on täydennetty kertaluonteisilla liputuksilla. Yksi sisäministeriön suosittelemista liputuspäivistä on koulujen aloituspäivä. Koska kunnat päättävät itse koulujen aloittamisesta, vaihtelee suositeltu liputuspäivä myös Itä-Hämeessä. Joutsassa ja Luhangassa koulut alkavat 9. elokuuta, Pertunmaalla 10. elokuuta, Sysmässä 11. elokuuta ja Heinolassa ja Hartolassa 14. elokuuta.

Itä-Hämeen kuntien viranhaltijoille tehdyn soittokierroksen perusteella suositus ei ole ollut yleisesti tiedossa, mutta hankkeesta kuultuaan kaikki viranhaltijat suhtautuivat asiaan myötämielisesti.

- Ilman muuta koulutukselle on syytä liputtaa. Nyt kun kuulin asiasta ja keskustelin koulun rehtoreiden kanssa voin vahvistaa, että Sysmässä liputetaan liputetaan koulujen alkaessa, toteaa hallinto- ja sivistysjohtaja Tuula Mäkinen.

Erityisasiantuntija Hanne Huvila sisäasiainministeriöstä vahvistaa, että kuntiin ei ole oltu yhteydessä asian tiimoilta, koska kuntia ei velvoiteta liputtamaan muutenkaan.

- Jatkossa tällaisissa asioissa voisi tehdä tiiviimpää yhteistyötä esimerkiksi Kuntaliiton kanssa, hän pohtii.

Aiheesta lisää tiistain Itä-Hämeessä.

Antti Kauppinen
antti.kauppinen@mediataloesa.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat