Uutiset

Kiira-myrsky katkoi sähköjä Orimattilassa, Heinolassa ja Iitissä - pahimmillaan yli 9 000 asiakasta ilman sähköä

Kuva: Petri Vaitti

Lauantai-iltana alkanut Kiira-myrsky katkaisi sähköt enimmillään yli 9 000 asiakkaalta Orimattilassa, Heinolassa ja Iitissä. Katkoja aiheuttivat sekä sähköverkkoon osuneet salamat että sähkölinjoille kaatuneet puut.

Orimattilassa vaikein tilanne oli puolenyön aikaan, jolloin noin 3 500 asiakasta oli ilman sähköä. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan sunnuntaina alkuillasta Orimattilassa on sähköt poikki vielä lähes 90 asiakkaalta.

Iitissä sähkökatkoja oli pahimmillaan illan ja yön aikana noin 4 900 asiakkaalla. Sunnuntain alkuillan tilanne on yli 400 sähkötöntä asiakasta.

Heinolassa ukkonen vahingoitti Vierumäeltä Ruuhijärvelle kulkevaa johtoa. Lauantaina iltakahdeksan aikaan sähköt katkesivat enimmillään yli 700 asiakkaalta.

- Emme pystyneet heti lähtemään myrskyn keskelle niitä korjaamaan. Vika oli kahdessa eri paikassa, kertoo käyttöpäällikkö Heikki Paananen sähköyhtiö Elenialta.

Suurimmalla osalla sähköt palasivat Heinolassa kahden tunnin sisällä ja viimeiset viat saatiin korjattua sunnuntain ensimmäisinä tunteina.

Salama osui sähköpylvääseen Sysmän Päijätsalontiellä lauantaina iltayhdeksältä. Se ei aiemmista tiedoista poiketen vahingoittanut sähkölinjaa, vaan iski puhelinlinjaan.

- Salamat aiheuttivat räpsyjä, mutta meidän sähköverkossamme ei ollut yli kolmen minuutin katkoksia Sysmässä. Salama oli kuitenkin vahingoittanut asiakkaiden omia sulakkeita. Salaman iskemässä pylväässä oli vain pieni tumma jälki, mutta puhelinlangat ottivat osumaa, Paananen kertoo.

Päivitetty sähköttömien asiakkaiden määrä 13.8. kello 19.05.

Päivitetty sähköttömien asiakkaiden määrä 13.8. kello 21:42.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat