Uutiset

Kommentti: Henkitoreissaan koriseva Vain elämää saattaa kääntyä uuteen nousuun - tältä näytti Cheekin ja Toni Wirtasen voimallinen kohtaaminen

Cheek ja Toni Wirtanen sekä viisi muuta versioivat jälleen toistensa musiikkia. Cheekin keskiviikkoisessa esityksessä jakkara lensi sivuun, kun artisti lisäsi esityksensä kierroksia. Kuva: Vesa Moilanen

Päijät-Häme on jälleen vahvasti edustettuna uudella Vain elämää -kaudella, kun maakunnan lippua pitävät korkealla lahtelaislähtöinen Cheek eli Jare Tiihonen ja Heinolassa varttunut Toni Wirtanen.

Kaksikko kohtasi toisensa jälleen keskiviikkona, kun ohjelman uutta kautta esiteltiin medialle ja muille kutsuvieraille. Artistit esittivät myös uusia sovituksia toistensa kappaleista. Nelosella syyskuussa alkavalla seitsemännellä kaudella nähdään Cheekin ja Wirtasen lisäksi Kaija Koo, Jari Sillanpää, Juha Tapio, Jenni Vartiainen ja Sanni. Kaikki artistit ovat vierailleet sarjassa aiemminkin, joten alkamassa on niin sanottu all stars -kausi. Kaava on vanha tuttu: artistit esittävät toistensa musiikkia ja jokainen suunnittelee vuorollaan yhteistä tekemistä koko porukalle.

Cheekiltä voi odottaa paljon

Cheek tarjoili keskiviikkona joukon räjähtävimmän esityksen. Cheek kertoi aluksi päättäneensä esittää rauhallisen kappaleen jakkaralla istuen. Ensimmäisen säkeistön jälkeen jakkara lensi kirjaimellisesti syrjään ja artisti hyppi koko lavan leveydeltä ja kiipesi kaiteille. Sieltä hän suolsi rivejä suoraan katsomossa istuneen Toni Wirtasen kasvoille.

Jos sama intensiivisyys on tallentunut myös ohjelman kuvauksissa Satulinnassa, luvassa on lavaenergiaa pursuava kausi. Sellaista kuvamateriaali vähän lupailikin, kun ohjelmasta esitettiin tilaisuudessa vartin mittainen pätkä.

Jos siis henkitoreissaan korisevasta ohjelmasta oli tehtävä vielä yksi kausi, vaikuttaa siltä, että se on tehty hyvin. Lounailla ja päivällisillä nähtävät esitykset saattavat onnistua tarjoamaan jotakin uutta: rohkeampaa heittäytymistä, hiottuja sovituksia ja toisaalta myös improvisointia - tai ainakin illuusiota siitä.

Toni Wirtanen teki itsensä näköisen musapaketin

Toki medialle näytettyyn pätkään on leikattu huippuhetket villeimmistä esityksistä ja hauskimmista aktiviteeteista. Toisaalta paluu Satulinnaan on artisteille uusi mahdollisuus tehdä asioita toisin tai näyttää itsestään uusia puolia. Ohjelman konsepti kun on kaikille jo tuttu.

Ainakin Apulannan Toni Wirtanen kertoi keskiviikkona lähestyneensä kappaleita toisenlaisella otteella kuin aiemmin. Luvassa on ensimmäistä kierrosta wirtasmaisempi kokonaisuus.

- Otin voimakaan diktatorisen roolin musiikin valinnassa ja tuotannossa, ja aika paljon tuli itseni näköinen musapaketti. Nautin huomattavan paljon esivalmisteluvaiheesta, Wirtanen kuvaili.

Jari Sillanpää: Cheek ei ollut enää sivusta katsoja

Sekä Wirtanen että Cheek vakuuttelivat, että kokemus ensimmäisestä kerrasta oli niin hyvä, että ohjelmaan palaamista ei tarvinnut edes miettiä.

Jari Sillanpää puolestaan kertoi huomanneensa, että Cheek oli nyt selvästi rennompi kuin ensimmäisellä kaudella.

- Oli ihanaa nähdä, miten muut artistit ovat kehittyneet. Jaren kanssa oltiin samalla kaudella, ja hänelle on tapahtunut sen jälkeen isoja juttuja. Oli kiva nähdä, miten hän oli avautunut. Ensimmäisellä kaudella hän oli vielä sivusta katsoja, Sillanpää sanoi.

Cheek on yksi seitsemännen kauden artisteista, jotka palaavat ohjelmaan toistamiseen. Kuva: Vesa Moilanen

Myös Juha Tapio kertoi vapautuneensa lisää sitten ensimmäisen kerran. Myös esitysten perusteella näytti siltä, että Juha Tapio on uskaltanut heittäytyä genrerajojen yli, eikä kaikkia kappaleita suinkaan ole sovitettu mies ja kitara -idealla.

Ehkä juuri Juha Tapion voi lukea kauden yllättäjiin - sen aika näyttää. Uudet jaksot alkavat 8. syyskuuta.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat