Uutiset

Ikääntyneiden terveys pääroolissa uimahallilla

Tuttavantuvan vapaaehtoistyöntekijät Aaretti Ylönen ja Kaarina Kuusela testasivat hierontakäsinettä. Kuva: Sami Lettojärvi

Tiistaina Heinolan uimahallille oli kertynyt paljon erilaisten tuotteiden ja palveluiden esittelijöitä, sekä tietysti niistä kiinnostuneita ikääntyneitä ihmisiä. Ikääntyneiden terveyden päivä tarjosi ohjelmaa iltapäivään saakka, kuten ohjatun kuntosalituokion, tuolijumpan, luentoja, vartin verran istumatanssia, vesijumppaa ja laviksen. Diabetes ja liikunta-luentoa oli pitämässä diabeteshoitaja Heidi Pajunen. Ravitsemusterapeutti Mari Viiru piti oman luentonsa, Ajankohtaisia kysymyksiä ravinnosta - mitä uskaltaa enää syödä.

Heinolan uimahallin tapahtuma on hyvä tiedotuskanava ikääntyneille, jossa paikalliset yhdistykset ja liikuntapalvelut sekä sosiaali- ja terveyspalvelut pääsivät esittelemään omiaan palveluitaan ikääntyneille. Paikalla olleiden esittelijöiden palveluista oli hyvä tiedottaa, koska toimintakausi käynnistyy syyskuun alusta.

- Tapahtuma oli uimahallilla ensimmäistä kertaa. Aiemmin tätä on järjestetty WPK-talolla, mutta nyt haluttiin tuoda tapahtuma uimahallille, koska lähes kaikki liikuntapalveluiden ohjaustunnit järjestetään Heinolan uimahallilla, liikuntapalveluiden liikunnanohjaaja Kirsi-Marja Vihervaara kertoo.

Heinolan Liikuntapalveluiden järjestämässä tapahtumassa oli esiteltynä lukuisia eri palveluita. Hierontapalloja ja muita apuvälineitä oli näytillä useita erilaisia, Sirkulta.fi esitteli omia senioreille suunnattuja tuotteitaan, avainsäätiöllä oli oma pisteensä, Heinolan kirjasto oli kertomassa omista palveluistaan ja monet muut esittelijät olivat vallanneet uimahallin kabinetin esittelypöytineen.

Vastaavaa tapahtumaa aiotaan järjestetään myös jatkossa.

- Ensi vuonna on taas Hobby-harrastemessut, jossa mekin olemme ja sitten taas seuraavana vuonna on Ikääntyneiden terveyden päivä, Vihervaara toteaa.

Lue lisää päivän lehdestä.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme