Uutiset

Savontien remontti kyntää syvällä ja hitaasti kohti maalia

Savontien remontti uusii myös kadun alla kulkevan kunnallistekniikan. Kuva: Sami Lettojärvi

Savontien remontin tavoite on tehdä kadusta kauniimpi ja toimivampi, mutta tämän syksyn työt eivät suoranaisesti liity katukuvaan tai liikennejärjestelyihin. Urakka etenee Kauppakadulta Lampikadulle montun pohjalla vanhaa kunnallistekniikkaa uusien.

Kadun nykyiset vesijohto-, sadevesi- ja viemärilinjat on kaupungin katumestari Jari Hämäläisen mukaan rakennettu 1970-luvulla. Betonisten tilalle laskettavien muoviputkien pitäisi 50-100 vuotta.

Urakassa otetaan huomioon myös kaukolämpöjohtojen ja sähkö- ja tietoliikennekaapelien tuleva uusiminen ja korjaaminen. Varausputkien avulla niihin päästään jatkossa käsiksi kovin paljon katua repimättä.

Työmaa alkaa edetä Kauppakadun risteyksestä kohti pohjoista vielä tällä viikolla. Ensi viikon lopulla tai viimeistään seuraavalla viikolla remontti tavoittaa Kirkkokadun risteyksen. Kuluvan syksyn maali häämöttää Lampikadun risteyksessä-

- Työ jatkuu niin kauan kuin talvi antaa myöten, mutta pintojen uusimiseen tuskin päästään tänä vuonna. Kun saadaan vesi- ja viemärijohdot maahan, niin talveksi joudutaan varmaan vetämään kadulle väliaikainen päällyste, ennakoi Hämäläinen.

Lue lisää torstain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa IH Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 12,50 €) ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat