Uutiset

Hartolan markkinat 80 vuotta - Tuomo Piiparista markkinamestari

Hartolan markkinakansa vietti lauantaina tapahtuman 80-vuotisjuhlaa tavalliseen tapaan sahdin, herkkujen, huvien ja ostosten merkeissä.

Markkinamestariksi kansa äänesti tänä vuonna Gasthaus Koskenniemen yrittäjän Tuomo Piiparin, jota kannatusjoukot kuvailivat korvaamattomaksi isännäksi ja hyväksi Hartolan puolesta puhujaksi.

- Matkailu on Hartolalle korvaamattoman tärkeä asia. Se vaatii tapahtumia, ja markkinat ovat Hartolan ykköstapahtuma, totesi Piipari.

Hän ei juuri näe markkinoissa enää parantamisen varaa. Aattopäivälle voisi keksi jotain uutta, mutta markkinalauantaissa kaikki on jo kohdallaan.

- Tämä tunnelma ja ihmisten tapaaminen on se, jonka vuoksi markkinoiden suosio kestää vuodesta toiseen. Hyvin hienovaraisesti pitää edetä, jos jotain muutetaan, sanoi Piipari.

Hartolan matkailun kehittämisessä työtä sen sijaan riittää. Menestyksen avaimet ovat monipuolinen palvelutarjonta ja entistä vahvempi yhteistyö.

- Pidetään palvelutaso niin hyvänä kuin pystytään, laadukkaana ja yksilöllisenä. Se on pienen ainoa mahdollisuus kilpailussa isoja vastaan, sanoi Piipari.

Markkinoiden 80-vuotisjuhlan kunniaksi kunnan asettama raati valitsi myös Kaikkien aikojen markkinakauppiaan. Valinta osui nahkakäsineitä markkinoilla jo kolmannessa polvessa myyvään Esa Bollströmiin, jonka oma ura myyntipöydän takana on jatkunut jo 43 vuotta.

Lue lisä maanantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme