Uutiset

Kesäuintihaasteessa ennätyksiä, ylivoimaisesti suosituin järvi oli Heinolassa

Kuva: Elias Lahtinen

Suomen Ladun kesäuintihaasteessa kirjattiin kesä-, heinä- ja elokuun aikana yhteensä 5 207 uintikertaa 2 432 eri vesistössä. Haasteeseen osallistui 350 uimaria.

Ylivoimaisesti suosituin vesistö tämän kesän haasteessa oli Heinolan Ylä-Rieveli, johon tehtiin 142 pulahdusta. Toiseksi suosituin oli Iitin Pyhäjärvi (57) ja kolmanneksi tuli Espoon Pitkäjärvi (44).

Kylmä kesä näkyi osallistujamäärässä, mutta kun uimavedet lämpenivät, haasteeseen herättiin mukaan.

Kuusitoista henkilöä ui yli sadassa vesistössä. Ahkerin uimari oli nurmeslainen Ulla Reijonen. Hän pulahti 365 eri vesistössä, mikä vaati keskimäärin neljää uintikertaa päivässä.

Kesäuintihaaste on leikkimielinen kilpailu, jossa tavoitteena on pulahtaa, uida tai kastautua mahdollisimman usein, mahdollisimman monessa eri vesistössä. Uintikertoja seurataan verkkopalvelussa.

Kesäuintihaaste jatkuu taas ensi kesänä. Haasteen vetäjä Päivi Pälvimäki Suomen Ladusta kertoo, että uusien uimapaikkojen etsiminen on seikkailu ja niiden löytäminen riemukasta.

- Tästä kertovat uimarien sosiaalisessa mediassa jakamat valokuvat ja tarinat. Suomen luonto tarjoaa loistavat mahdollisuudet uintiseikkailuihin ja vesistöbongaukseen.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat