Uutiset

Laura Voutilainen Abba-musikaalin suomalaisversion pääosaan – Paula Vesala suomensi hitit

Johanna Kokko (vas.), Laura Voutilainen sekä Nina Tapio nähtiin musikaalin tiedotustilaisuudessa Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Abba-musikaali Mamma Mian suomenkielisen version pääosaan on valittu Laura Voutilainen. Musikaalin suomalaisversion ensi-ilta on toukokuussa Helsingin Messukeskuksessa.

Yksinhuoltajaäiti Donna Sheridania esittävä Voutilainen iloitsi roolistaan Mamma Mian lehdistötilaisuudessa Helsingissä tänään. Mamma Mia! -elokuvassa samassa roolissa nähtiin Meryl Streep.

– On upeaa saada olla näin ison produktion päätähti. Saan tehdä töitä "yliammattilaisten" kanssa, jotka ovat tehneet tämän monta kertaa, hän kertoi viitaten kansainväliseen tuotantoryhmään.

Voutilaisen roolihahmo on melkein koko ajan estradilla ja laulaa yli 10 kappaletta. Hän sanoo STT:lle, että Abban laulut vaativat "lihaksistolta töitä".

– Ne ovat aika korkealle viritettyjä – ja niitä on paljon. Kun yleiskunto on hyvä, äänihuuletkin jaksavat. Ne ovat lihaksia siinä missä muutkin.

Ei julkaista äänitteenä

Musikaalissa kuullaan yhteensä 22 Abba-hittiä, jotka on kääntänyt suomeksi Paula Vesala. Suomennetut kappaleet kuullaan vain esityksissä, sillä niitä ei julkaista äänitteenä.

Voutilaisen lisäksi keskeisissä naisrooleissa ovat Nina Tapio, Johanna Kokko ja Petra Pääkkönen. Miesrooleissa nähdään muun muassa Tomi Metsäketo.

Mamma Mian koe-esiintymisissä kävi yli 750 esiintyjää.

Esitykset nähdään 4.–27. toukokuuta. Lipunmyynti alkoi eilen. Musikaalia esitetään Helsingin Messukeskukseen rakentuvassa uudessa Amfi-teatterissa.

Musikaalia on aiemmin esitetty Suomessa ruotsinkielisenä Svenska Teaternissa 2014. Senkin versiossa nähtiin heinolalaista voimaa. Yhtä keskeistä miesroolia näytteli tuolloin heinolalainen Vallu Lukka.

Lukka on mukana musiikaalissa nytkin. Hän esittää jälleen yhtä keskeistä miesroolia.

Lahden ammattikorkeakoulun jo lakkautetulta musiikkiteatterilinjalta valmistuneita mukana on ainakin Mikael Haavisto.

Lisätty 12.9. klo 16:28: Lukan ja Haaviston tiedot.

STT
Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
STT

Suosittelemme