Uutiset

Löytyykö pihaltasi risuja tai haravointijätettä? Voit viedä ne PHJ:n jäteasemille ilmaiseksi

Arkistokuva. Kuva: Sami Lettojärvi

Päijät-Hämeen Jätehuollon (PHJ) jäteasemille voi viedä maksutta kotitalouksien risuja ja haravointijätteitä. Myös pilaantuneet omenat voi viedä jäteasemille, jossa ne otetaan vastaan maksutta. Maksuton vastaanotto on avoinna jäteaseman aukioloaikoina.

Risujätteeksi lajitellaan kaikki puiden ja pensaiden oksat sekä alas leikatut pensasaidat. Haravointijätettä ovat muun muassa puiden ja pensaiden lehtien tai neulasten sekä nurmikon haravoinnista kertyvä jäte.

PHJ:n mukaan risut ja haravointijätteet tulee viedä jäteasemille eriteltyinä kuormina, koska niiden jatkokäsittely on erilainen. Risujen ja haravointijätteiden sekakuormista peritään vastaanottomaksu.

Asikkalan, Orimattilan ja Padasjoen jäteasemille voi viedä risuja ja haravointijätettä ympäri vuoden, alle yhden kuutiometrin kuormina. Heinolan ja Hollolan jäteasemille sekä Lahden jäteasema Pilleriin risuja ja haravointijätteitä saa viedä ympäri vuoden ilman määrärajoitusta.

Sysmän jäteasemalle risuja saa viedä ympäri vuoden ilman määrärajoitusta. Haravointijätteitä Sysmään saa viedä alle yhden kuution kuormina.

Mimmi Pitkänen
mimmi.pitkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme