Uutiset

Yhä harvempi Heinolan 8. ja 9. -luokkalaisista polttaa ja juo

Lyseonmäen koulun oppilaat Jenna Lumela, Kerttu Pänkäläinen ja Juuso Leskinen syövät koululounaan joka päivä. Heidän mielestään se on yleensä tosi hyvää. Kuva: Armi Salonen

Heinolan Lyseonmäen koulun 8.- ja 9. -luokkalaisista tupakoi päivittäin alle kymmenen prosenttia. Aiemmin luku on ollut päälle 20 prosenttia. Elintavat ovat siistiytyneet muutenkin, sillä yhä harvempi nuori juo itsensä humalaan.

Tosi humalaan vähintään kerran viikossa itsensä juo 12,5 prosenttia Heinolan 8.- ja 9. -luokkalaisista. Se on vähemmän kuin aiemmin. Kolikon kääntöpuoli on se, että joitakin seiskaluokkalaisia on tavattu kaupungilla humalassa.

- Kyseessä on yksittäisiä oppilaita, mutta heidän raju alkoholinkäyttönsä on jo ongelmallista, Lyseonmäen koulun terveydenhoitaja Aija Kumpulainen kertoo.

Yhdeksäsluokkalaiset Juuso Leskinen ja Jenna Lumela sekä kahdeksasluokkalainen Kerttu Pänkäläinen arvelevat, että kaikki koulussa tehty kampanjointi tupakoinnin vähentämiseksi on vaikuttanut siihen, että yhä harvempi polttaa.

THL:n tuore kouluterveyskysely kertoo myös, että lähes puolet Heinolan 8. ja 9. -luokkalaisista jättää koululounaan syömättä. Koulun tarjoama ruoka kelpaa vain 57,8 prosentille.

Lounaan ja aamupalan väliin jättäminen näkyy puolen päivän jälkeen terveydenhoitajan vastaanotolla, kun oppilaat valittavat päänsärkyä ja huonoa oloa.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat