Uutiset

Heinolan kaupunginjohtaja vaihtuu, Teittinen pyytää eroa

Jussi Teittinen päätti jättää Heinolan kaupunginjohtajan viran. Kuva: Armi Salonen

Kaupunginjohtaja Jussi Teittinen on pyytänyt kaupunginhallitusta aloittamaan neuvottelut kaupunginjohtajan vapaaehtoisesta irtisanoutumisesta.

Kaupunginhallitus keskusteli maanantai-iltana asiasta ja puheenjohtajansa Kirsi Lehtimäen (sd.) mukaan puheenjohtajisto myös aloittaa neuvottelut.

Pyyntö kieltämättä yllätti. Neuvottelut alkaa lähitulevaisuudessa, sanoo Lehtimäki.

Jussi Teittinen ei vastannut toimituksen soittoihin eikä tekstiviestillä esitettyyn pyyntöön ottaa yhteyttä.

Heinolan sosialidemokraattisen työväenyhdistyksen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Heimo Riutta (sd.) yllättyi myös Teittisen pyynnöstä, mutta ymmärtää tämän toimineen johdonmukaisesti.

– Kaupunginjohtajan paikka on vaativa. Jokaiselle ihmiselle on varmasti kova paikka lähteä, jos tuntee, että hommat eivät ole menneet niin sanotusti putkeen. En halua kaivaa veistä asiassa, korostaa Riutta.

Uudelta kaupunginjohtajalta Riutta odottaa ennen kaikkea johtajuutta, jopa isolla J:llä.

– Kaupunginjohtajan pitää johtaa kaupungin virkakoneistoa, ei luottamusmiehiä. Ei riitä, että kaupunginjohtaja leikkaa nauhoja ja puhuu mukavia. Hänen on oltava kaupungin paras yritysasiamies. Hänellä pitää olla hyviä yhteyksiä sekä Helsingin päättäjiin että maakuntatasolle, määrittelee Riutta.

Kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Fuat Wafin (kok.) sanoo, että Teittinen järjesti pyynnöllään jymy-yllätyksen.

Wafinin mielestä uuden kaupunginjohtajan pitää olla uudistusmielinen, ajassa kiinni oleva ja hänellä pitää olla kokemusta johtamisessa.

– Uusi johtaja voisi olla vähän nuoremmasta päästä ja hänen pitäisi olla myös talousasiantuntija. Sellaista tarvitsemme jatkossa, toteaa Wafin.

Korjattu 10.10. klo 16:14: Heimo Riutan titteliä.

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi

Suosittelemme