Uutiset

Pysäköintikielto vaikeuttaa bussirahtiliikennettä Heinolan Kaivokadulla

Matkahuollon toimipisteen siirtymistä Heinolan asema-alueelta keskustaan Kaivokadulle tervehditään ilolla, koska useimpien rahtipakettiasiakkaiden noutomatkat lyhenevät.

Kysymysmerkkinä suunnitelmassa on katutilan ahtaus.

- Tilaa ei ole liikaa. Tiukkaa tekee, mutta kyllä mahtuu, toteaa Matkahuollon Lahden toimipaikan yhteyspäällikkö Sari Welling.

Wellingillä on paikallistuntemus Heinolasta.

- Vaikka uuden asiamiehemme kiinteistön kohdalla, Kaivokadulla on tällä hetkellä pysäköintirajoituksia, voivat rahtikuljetuksia tuovat autot tilapäisesti käyttää katupysäköintipaikkoja tai hätätilassa purkaa kuormaa jalkakäytävällä. Paketteja noutavien asiakkaiden autot voinevat myös pysähtyä tilapäisesti kadun varteen tai käyttää asiamiesyrityksen autopaikkoja piha-alueella. Tarkempi liikenteen järjestely kuuluu asiamiehelle, hän pohtii.

Lähtötilanne on haastava, sillä kortteli, jossa kiinteistö sijaitsee on tällä hetkellä kadun varren osalta pysäköintikiellossa. Tällä on estetty Kaivokatua uhkaava, sillanrakennuksesta johtuva liikennesumppu.

Katusumpulle ei ole pikaista ratkaisua, sillä Kaivokadun ahdinko poistuu vasta, kun siltatyömaa valmistuu.

Matkahuollon sopimuskumppanilla ekokauppa Luonnontähti oy:llä on huoneistossaan tilat asiamies- ja rahtipalveluja varten. Periaatteessa yrittäjä uskoo myös parkkipaikkojen riittävän.

- Kuinka rahtiliikenne pääsee kiinteistöön ja kuinka järjestämme parkkitilaa lähetyksiä noutaville asiakkaille, sitä selvitämme. Asia riippuu osin lähetysten määrästä ja Matkahuollon logistiikasta, johon saamme tuntumaa toiminnan käynnistyttyä. Voimme myös tehdä aloitteita liikennejärjestelyistä, jos tilanne sitä vaatii, arvioi uusi asiamies-yrittäjä Tarja Kuusipohja.

Lue lisää torstain Itä-Hämeestä.

Esa Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi

Suosittelemme