Uutiset

Rekallinen biotiedettä tulee Lahden ja Heinolan nuorten sekä muidenkin tutkittavaksi

Bioaika-tiederekka on tulossa lokakuun puolivälissä myös heinolalaisten ja lahtelaisten tutkittavaksi. Kuva: Ella Nygård

Bioaika-koulukiertue tulee Lahteen ja Heinolaan lokakuun puolivälissä. Kiertueen ytimenä on Bioaika-rekka, jonka perävaunussa kulkee mukana tiedekeskus. Rekan näyttelyssä voi muun muassa tutkia uusimpia puupohjaisia keksintöjä, vierailla virtuaalimetsässä ja visioida tulevaisuutta.

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin yhteinen hanke Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kiertue on suunnattu 13-19-vuotiaille nuorille, mutta iltaisin ja viikonloppuisin rekka on avoinna kaikille kävijöille.

Maksuton bioaika-kiertue kertoo monipuolisesti biotalouden mahdollisuuksista. Kouluryhmät voivat sopia vierailusta rekassa, ja osalla pysähdyspaikoista on myös bioaika-tori, jossa voi tutustua paikallisiin biotalousvahvuuksiin ja tavata alan ammattilaisia. Tarjolla on myös oppimistehtäviä.

Bioaika-rekan perävaunussa kulkee tiedekeskus, jossa voi vaikkapa vierailla virtuaalimetsässä ja tutkia puupohjaisia keksintöjä. Kuva: Ella Nygård

Ensin Heinolaan, sitten Lahteen

Kiertue saapuu Heinolan kauppatorille sunnuntaina 15. lokakuuta. Rekka on avoin kaikille kello 10-16. Maanantaina näyttelyyn pääsevät tutustumaan ennakkovarauksen tehneet oppimisryhmät kello 9-15, ja sen jälkeen rekka on jälleen avoin kaikille kello 15-18.

Lisäksi Heinolassa esittäytyvät bioaika-torilla Versowood, Stora Enso, Suomen metsäkeskus ja Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme.

Lahdessa kiertue on tiistaina 17. lokakuuta ja keksiviikkona 18. lokakuuta Salinkallion peruskoulun luona. Oppimisryhmät voivat vierailla siellä kello 9-15 ja kaikki kiinnostuneet 15-18. Tiistaina bioaika-torilla esittäytyy Stora Enso.

Seuraavat päivät rekka seisoo Lahdessa Kärpäsen koulun luona. Rekka on sielläkin sekä torstaina että perjantaina avoin oppimisryhmille kello 9-15 ja kaikille 15-18. Bioaika-torilla esittäytyy Suomen metsäkeskus.

Bioaika vierailee syksyn aikana 60 eri oppilaitoksessa ympäri Suomen.

Bioaika-rekan tuottaa Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö. Kiertue toteutetaan yhdessä biotalouden toimijoiden kanssa.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat