Uutiset

Rautakauppa J & M Perälä Itä-Hämeen suurin yhteisöveron maksaja

J & M Perälä oy:n toimitusjohtaja Jussi Perälä. Kuva: K-kauppiasliitto

Itä-Hämeen suurimman yhteisöveron maksoi viime vuonna J & M Perälä oy, jonka kotipaikka on Joutsa, mutta toimipaikat Helsingissä.

- Minä haluan maksaa veroja Joutsaan, koska kunta on kohdellut minua aikoinaan erittäin hyvin, ja koska äitini on kotoisin Pappisista, selittää toimitusjohtaja Jussi Perälä.

J & M Perälä omistaa kaksi rautakauppaa Helsingissä. Joutsassa sillä on vain rautakauppakiinteistö, jossa toimii nykyään toinen yrittäjä.

Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna yli 27,6 miljoonaa euroa ja verotettavat tulot runsaat 1,9 miljoonaa euroa, joista se maksoi yhteisöveroa noin 390 000 euroa. Yritys työllistää yli 70 henkeä.

Itä-Hämeen suurimmista yhteisöveron maksajista useimmat toimivat Heinolassa. Kaupungin ykkönen oli viime vuonna sijoitusyhtiö Kolli Invest oy, joka maksoi yhteisöveroa yli 260 000 euroa.

Toiseksi Heinolan verolistalla sijoittui asuntojen vuokrausta harjoittava Touko Capital oy, runsaat 210 000 euroa, ja kolmanneksi juuri omistajaa vaihtanut Rakennusliike Reponen oy, vajaat 200 000 euroa.

Lue lisää perjantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa IH Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 12,50 €) ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat