Uutiset

Vuoden vapaaehtoinen - kilvan kärkijoukko selvillä, mukana myös heinolalainen ehdokas

Heinolalainen Riitta Nurminen on ehdolla Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi. Kuva: Armi Salonen

Vuoden vapaaehtoinen -kampanjan yleisöäänestys on päättynyt. Ehdolla oli 68 henkilöä, jotka saivat yhteensä 5 640 yleisöääntä. Kampanjan raati valitsee tämän vuoden tittelin saajan kymmenestä eniten ääniä saaneesta.

Kärkikymmenikön joukossa on myös heinolalainen Riitta Nurminen. Vuonna 2011 eläkkeelle jäänyt Nurminen on ollut 2014 lähtien muun muassa Jyränkölän setlementin vapaaehtoistoiminnassa sekä ryhmänohjaajana Heinolan Hengitysyhdistyksessä. Hän ohjaa dementiaryhmäkodin asukkaiden pienryhmää ja on ollut jakamassa koulujen ylijäämäruokaa vähävaraisille. Hän on myös ollut ikäihmisten saattajana ja kaverina karaokekerhossa sekä kohtaamispaikan emäntänä ja muissa tehtävissä ikäihmisten parissa.

Iloinen ja huumorintajuinen Riitta Nurminen on lyhyessä ajassa löytänyt useita tapoja toimia vapaaehtoisena. Häntä pidetään rohkeana kokeilemaan uutta ja hyvänä kuuntelijana. Hänen välittömyytensä tarttuu myös muihin. Hänen erityisvahvuuksinaan on hyvän hengen luominen ja ikäihmisten arvostava kohtaaminen.

Muut yhdeksän kampanjan kärkiehdokasta ovat Heidi Furu Espoosta, Seppo Paakkinen Helsingistä, Katja Oittinen Kajaanista, Esko Jakku Kemistä, Terttu Miettinen Kuopiosta, Pertti Vesterinen ja Irma Karjalainen Tampereelta, Anneli Virta Turusta, Helle Pellinen Vaasasta ja Eva Korkiala-Blomqvist Vantaalta.

Kampanjassa haetaan henkilöä, joka voi olla pitkän linjan toimija tai innostava vapaaehtoistoiminnan tulokas. Hän voi olla vapaaehtoisena millä alalla tahansa ja missä päin Suomea tahansa.

Nyt neljättä kertaa järjestettävän Vuoden vapaaehtoinen -kampanjan tavoitteena on jakaa tunnustusta Suomen lukuisille vapaaehtoisille sekä lisätä vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä ja arvostusta.

Tämän vuoden tunnustuksen saaja valitaan 2. joulukuuta vapaaehtoistoiminnan messuilla Helsingissä. Valittu henkilö toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat