Uutiset

MTK Heinola 100 vuotta - Sirkka-Liisa Anttila ennusti talonpojan arvonnousua

- Suomalainen korkealaatuinen ruoka ei voi olla pelkkä hintatuote, kuten se kaupan markkinointitapojen mukaan tänään on. Miksi kauppamme ei hae ruokamme vahvuuksille parempaa hintaa markkinoilta, kysyi lauantaina MTK Heinolan 100-vuotisjuhlassa WPK-talolla puhunut kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.).

Anttilan mukaan hallitus valmistelee elintarvikemarkkinalakia, jolla markkinoille luodaan nykyistä reilummat pelisäännöt turvaamaan Suomen oman maatalouden ja elintarviketeollisuuden jatkuvuutta.

Anttila ennakoi, ettei maailmassa 20 vuoden kuluttua riitä ruokaa 8-9 miljardille ihmiselle, vaan siitä tulee huutava pula, ellei tuotantoa lisätä tuntuvasti. Suomeen ei voida enää tuoda yhtä paljon ruokaa ulkomailta kuin nykyään, koska ilmastonmuutos kuivaa jatkossa monia maapallon parhaita tuotantoalueita.

- Siksi oma kannattava maataloustuotanto ja kilpailukykyinen elintarviketeollisuus ovat kansakuntamme tärkein henkivakuutus. Tuottajista tulee vielä sankareita, kunhan pääsemme tämän pahimman ajan yli, sanoi Anttila.

Kuluttajat arvostavat kyllä ruoan tuottajia, mutta tilipussissa se ei näy. MTK Heinolan puheenjohtaja Pia Parikka totesikin maljapuheessaan, että viljelijöiden edunvalvontaa tarvitaan nyt ehkä enemmän kuin koskaan.

Lämminhenkisessä juhlassa nautittiin paikallista tuotteista koottu juhla-ateria ja kukitettiin entiset puheenjohtajat. MTK Heinolan historiasta kertoi tilaisuuden juontaja Seppo Rantanen. Illan huumori- ja musiikkiannista vastasi Warttuneiden maatalousylioppilaiden mieskuoro säestäjänään Tuomas Orasmaa.

Lue lisää maanantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat