Uutiset

Veteraanien arvot kantavat Suomea myös rauhan oloissa

Veteraani Pentti Harjula kertoi seurakuntakeskuksen juhlayleisölle muistojaan jatkosodan loppuvaiheen tapahtumista Syvärillä ja Vitelenjoella. Kuva: Kai Sinervo

Veteraanien perintö uusille sukupolville on itsenäinen Suomi, mutta myös ne arvot, joita he ovat toteuttaneet niin sodassa, jälleenrakennuksessa kuin omassa järjestötoiminnassaankin.

Tämä viesti toistui tervehdyksissä, jotka nuoremmat sukupolvet toivat sunnuntaina Heinolan Sotaveteraanit ry:n ja sen naisjaoston 50-vuotisjuhlaan.

- Veteraanisukupolven vastuullisesta asenteesta on oppimista nykypäivän tilanteessa, sanoi Heinolan kaupungin tervehdyksen esittänyt valtuuston puheenjohtaja Niina Varjo.

Vastuun kantaminen, velvollisuudentunto, isänmaallisuus, yhdessä tekemisen henki ja toisista huolehtiminen kantoivat Suomen yli vaikeiden aikojen, ja kantavat yhä.

- Sota-ajan keskeiset arvot eivät ole menettäneet merkitystään tänäkään päivänä, korosti Puolustusvoimien Hämeen aluetoimiston ja Panssariprikaatin tervehdyksen tuonut aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Ville-Veikko Vuorio.

Juhlapäivä alkoi jo aamulla jumalanpalveluksella ja sankarihautojen seppelenlaskuilla. Iltapäivän pääjuhla täytti Heinolan seurakuntakeskuksen salin lähes viimeistä paikkaa myöten.

Lue lisää maanantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat