Uutiset

Idea Miningin voitto Heinolan vanhan asuntokannan muuttamiselle esteettömäksi

Idea Miningin voittajan ja kakkoseen jouduttiin palkitsemistilaisuudessa ottamaan yhteys Skypen ja puhelimen välityksellä. Palkinnot jakoivat elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä ja Spoton ohjelmakoordinaattori Pirjo Rasipelto. Kuva: Sami Lettojärvi

Pasi Hemmilän pakettiratkaisu olemassa olevan asuntokannan muuttamiseen esteettömäksi vei 2 500 euron ykköspalkinnon Heinolan elinvoimapalvelujen kolmannessa Idea Mining -liikeideakilpailussa.

- Alueella elää paljon ikäihmisiä hissittömissä taloissa, joiden muuttaminen esteettömiksi auttaa heitä asumaan kotonaan mahdollisimman pitkään, toteaa Hemmilä.

Hissiratkaisut, kynnysluiskat ja oviratkaisut ovat jo olemassa olevia tuotteita, jotka Hemmilän Hemmi Kodit oy on vain yhdistänyt suunnitteluineen kohtuuhintaiseksi kokonaispaketiksi.

500 euron kakkospalkinnon sai Sanna Hassinen, joka aikoo laajentaa käsityöalan Villasilla.fi-verkkokauppaansa varastomyymälällä. Ensi vuonna Heinolan keskustaan avattavan myymälän yhteyteen on luvassa myös kahvio ja yhteisöllistä käsityökerhotoimintaa.

Kolmanneksi sijoittunut Susanna Hallan, Annemaija Immosen, Karoliina Shalabyn, Jesse Hämäläisen ja Jouni Lehmosen Zenestar Wellness Studio on yhdistänyt saunan, kuntoilu- ja hyvinvointitilan ja älylaitteet kuten älyjoogamaton ja virtuaalisen personal trainerin.

Venäläisen asiakkaan ideasta kimmokkeen saanut älysauna ei ole kylmänäkään pelkkä sauna, vaan siellä voi harrastaa esimerkiksi joogaa ja pilatesta. Markkinoita availlaan jo hotelleihin ja risteilylaivoille, vientiä Venäjälle, Kiinaan ja Dubaihin.

Elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä luonnehti tänä vuonna 21 ideaa kerännyttä kilpailua korkeatasoiseksi.

Lue lisää torstain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme