Uutiset

Peliitat pyytää Heinolan kaupungilta velkojensa järjestelyä

Kuva: ss

Jääkiekon Mestis-joukkuetta pyörittävä Heinolan Peliitat oy pyytää Heinolan kaupungilta velkojensa järjestelyä. Kyse on noin 25 000 euron velkavastuusta, käytännössä viime kauden erääntyneistä jäävuoromaksuista..

Yhtiö esittää joukkueen toiminnan turvaamista ratkaisulla, joka perustuisi osittain yhteistyöhön, osittain velkojen anteeksiantoon.

Vs. kaupunginjohtajana toimiva kaupunginlakimies Hannu Sorvari esittää ensi maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, ettei velkoja anneta anteeksi, vaan kaupunki jatkaa neuvotteluja tilanteen ratkaisemiseksi maksuohjelmalla.

Sorvari toteaa esittelytekstissään, että kaupungin tulee toiminnassaan noudattaa tarkasti kielletyn ja sallitun yritystuen määritteleviä säännöksiä.

Sijoituksena Peliittojen tukemista ei voi perustella, eikä seura harjoita myöskään junioritoimintaa. Edustusjoukkueella on kaupungille ja kaupunkilaisille lähinnä viihde-, yhteisöllisyys- ja imagoarvoa.

Sorvarin mukaan kaupungilla ei ole taloudellista tarvetta hakea selvitystilaan maksukyvytöntä jääkiekkoyhtiötä, jolta velkoja ei kuitenkaan voida periä. On viisaampaa molempien osapuolten kannalta selvittää mahdollisuudet kohtuulliseen maksuohjelmaan ja realistiseen suunnitelmaan seuran talouden parantamiseksi.

Kaupungin uusi hallintosääntö ei määrittele toimivaltaa velkojen anteeksiantoon, joten Sorvari katsoo tarpeelliseksi viedä asia valtuuston päätettäväksi. Yhteistyöhön liittyvät asiat valmistelee osin hyvinvointilautakunta, osin elinvoimalautakunta.

Peliittojen toimitusjohtajan Josse Mielosen mukaan seura tarvitsee vähintään nykytasoista yhteistyön mallia ja suhteen selkeyttämistä, jotta toimintaa pystytään suunnittelemaan pitkällä tähtäimellä. Joukkueen kuluja ei pystytä enää enempää karsimaan.

- Seuran talous ei missään nimessä kestä sitä, jos nämä jäämaksut joudutaan maksamaan täysimääräisinä. Jos kaupungin päätös on meidän kannaltamme huono, joudutaan pohtimaan, onko toimintaa mahdollista jatkaa, sanoo Mielonen.

Mielonen korostaa, ettei seura pyydä jäämaksuihin alennusta vastikkeetta, vaan jokaista euroa varten on tehty suunnitelma siitä, mitä niillä voidaan kaupungille ja kaupunkilaisille tarjota. Rakentuvan kuvion ratkaisee luonnollisesti myös kaupungin kanta.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat