Uutiset

Poliisin haaviin jäi rattijuoppoja pikkujoululiikenteessä - Hämeessä korkea kiinnijäämisriski

Poliisi valvoi pikkujoululiikennettä ja puhallutti autoilijoita kahtena viikonloppuna. Kuva: ESS-arkisto / Katja Luoma

Hämeen poliisi osallistui valtakunnalliseen pikkujoululiikenteen valvontaan kahtena edellisenä viikonloppuna. Poliisi keskittyi valvonnassaan erityisesti rattijuopumusten havaitsemiseen.

Poliisi puhallutti Hämeessä noin 3 800 kuljettajaa, joiden joukossa oli yhteensä 24 rattijuoppoa. Törkeitä rattijuopumuksia näistä oli kahdeksan, ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajoneuvoa kuljetti kolme.

Ylikomisario Jouni Takala toteaa, että rattijuopumuksesta epäiltyjen lukumäärä oli Hämeessä odotetunlainen.

- Se oli aika normaali otos pikkujoulukaudelle. Muulloin talviaikaan luvut olisivat voineet olla pienemmät, kun taas jonakin kesäviikonloppuna ne voivat olla suuremmatkin.

Hämeen poliisin valvonta oli poliisin tiedotteen mukana maan tehokkainta, kun verrataan puhallusten määrää ja kiinnijääneitä. Takala toteaa, että korkeaa kiinnijäämisriskiä selittää Hämeessä se, että poliisi osaa olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Hämeen poliisi aikoo jatkossakin pitää yllä korkeaa kiinnijäämisriskiä rattijuopumusten osalta. Se valvoo tehostetusti liikennettä joulun aikaan uuteen vuoteen asti.

Poliisi tehostaa yhteistyötä myös sosiaaliviranomaisten kanssa etenkin nuorten ja huumeissa ajavien osalta heidän elämäntilanteensa kartoittamiseksi ja uusien rattijuopumustapausten estämiseksi.

Pikkujouluajalle on tyypillistä, että alkoholia nautitaan eri juhlien yhteydessä ja mukana juhlissa on sellaisiakin henkilöitä, jotka muutoin käyttäytyvät hyvin pidättyvästi alkoholin suhteen.

Poliisi toivoo juhlijoiden suunnittelevan menonsa niin, ettei ajoneuvon rattiin tarvitse lähteä illalla eikä varhain juhlien jälkeisenä aamuna.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Suosittelemme