Uutiset

Työvoimapula koettelee heinolalaisia yrityksiä

Sahuri Terho Niemi valvoi työn sujumista torstaina Versowoodin Vierumäen tehtaan valvomossa. Versowood on yksi työvoimapulasta kärsivistä yrityksistä. Kuva: Sami Lettojärvi

Työvoimapula koettelee heinolalaisia yrityksiä. Pulaa on erityisesti osaavasta kouluttautuneesta työvoimasta, sanoo kaupungin elinkeinopäällikkö Timo Kaattari.

Kaattarin mukaan lähivuosina Heinolassa jää teollisuuden palveluksesta eläkkeelle ainakin 150 henkilöä. Eläköityvien ammattilaisten paikalle pitäisi löytää uusia tekijöitä ja se on suuri haaste.

- Tilanne on akuutti. Meille on tullut viestiä asiasta pitkin syksyä, Kaattari toteaa.

Työvoimapula vaivaa esimerkiksi Versowoodia. Yrityksen toimitusjohtaja Ville Kopra kertoo, että yritys hakee siksi jatkuvasti uusia työntekijöitä.

- Tällä hetkellä voisimme palkata kourallisen ihmisiä tuotantoon ja muutaman toimihenkilön. Etsinnässä on myös työnjohtaja, Kopra sanoo.

Rekrytoinnissa ongelmallista on se, että vaikka työpaikkoihin on hakijoita, vain muutama heistä on potentiaalinen. Tämän takia Versowoodilla suhtaudutaan rekrytointiin eri tavalla kuin aiempina vuosina. Ennen työntekijöitä alettiin hakea vasta sitten, kun uudelle ammattilaiselle oli konkreettinen tarve. Nykyään menetellään toisin.

- Hyvä kyvykkäs kaveri pitää palkata heti, kun sellaisen havaitsee. Nykyään saatamme palkata henkilön, vaikka juuri sillä hetkellä ei olisikaan akuuttia tarvetta uudelle työntekijälle. Pieni reservi on hyvä olla olemassa nopeiden tilanteiden varalle. Jos työntekijää alkaa etsiä vasta sitten kun tarve on välitön, tekijää ei löydykään, Kopra sanoo.

Lisää aiheesta perjantain Itä-Hämeessä.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat