Uutiset

Heinolan johtajakisa auki myös mustille hevosille - haun jatkaminenkin mahdollista

Heinolan kaupunginjohtajan virkahuone kaupungintalon kolmannessa kerroksessa odottaa uutta johtajaa. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan kaupunginjohtajakisan kaikki ehdokkaat eivät välttämättä ole vielä koossa. Julkinen haku tuotti vain yhdeksän hakijaa, mutta johtovirkaan on muitakin teitä.

Kaupungin torstaina julkaisemassa tiedotteessa todettiin, että kaupunginjohtajan valintaryhmä kokoontuu maanantaina päättämään hakijoiden kutsumisesta haastatteluun. Aivan näin suoraviivaisesti asiat eivät välttämättä etene.

- Maanantaina me kahlaamme niitä hakemuksia läpi ja teemme jatkopäätelmiä. On myös mahdollista jatkaa hakua tai ottaa mukaan suostumuksen antajia, jos heitä ilmaantuu, jopa viime metreille eli valtuuston kokoukseen saakka, kertoo valintaryhmään kuuluva valtuuston puheenjohtaja Niina Varjo (kok.).

Varjon mukaan yhdeksän hakijan joukossa on jo useita ulkopuolisten headhunterien eli kykyjenetsijöiden mukaan etsimiä ehdokkaita. Hän luottaa hyvään lopputulokseen.

- Olen optimistinen, että meillä on erittäin hyvät kandidaatit, kun valtuusto päättää valinnasta 5. helmikuuta, sanoo Varjo.

Vuonna 2013 virasta kisasi 14 hakijaa kahdelta hakukierrokselta ja neljä suostumuksensa antanutta ehdokasta. Jälkimmäisestä joukosta löytyi myös valittu johtaja, silloinen Mäntyharjun kunnanjohtaja Jussi Teittinen.

Lue lisää lauantain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi

Suosittelemme