Uutiset

Suurimmat mätkyt ja palautukset Asikkalaan - katso kotikuntasi tilanne Päijät-Hämeessä

Asikkalalaisen Anuirmeli Sallamo-Lavin saamat suurimmat veronpalautukset ovat olleet 2 000 euroa. "Se oli sellainen matkavuosi, jolloin tulonhankkimiskustannukset olivat suuret". Tänä vuonna palautusta tulee 11 euroa. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeeseen maksetaan tänä vuonna 93,7 miljoonaan euroa ennakonpalautuksia. Se on 10,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kappalemääräisesti palautusten määrä kasvoi vain 1,3 prosentilla, joten yksittäiselle palautuksen saajalle maksetaan entistä suurempi summa.

Suurimmat palautukset henkilöä kohden maksetaan Asikkalassa: 914 euroa, joka on yhdeksänneksi eniten koko maassa. Summa on 233 euroa enemmän kuin maakunnassa keskimäärin. Lahdessa ja Sysmässä maksetaan vähiten koko maakunnassa palautuksen saajaa kohden: 640 euroa.

Asikkalaan rapsahtaa myös suurimmat mätkyt veronmaksajaa kohden. Kun asikkalalainen jäännösveron maksaja pulittaa keskimäärin 1 609 euroa, maakunnasta verokarhun kirstuun palautuu keskimäärin 1 419 euroa. Vähimmällä selvitään Padasjoella, jossa summa on 1 201 euroa.

Veronpalautuksia maksetaan koko maassa noin 2,6 miljardia euroa (+10,2 prosenttia) lähes 3,7 miljoonalle henkilölle. Jäännösverojen määrä laski noin 60 miljoonaa (-5,2 prosenttia) 1,1 miljardiin euroon. Jäännösveroja maksavien asiakkaiden lukumäärä laski 8,8 prosenttia. Jäännösveroja määrättiin maksettavaksi noin 680 000 henkilöasiakkaalle.

Suurimmat palautukset keskittyvät Etelä-Suomeen ja pienimmät Itä- ja Pohjois-Suomeen. Jäännösverot laskut lähetetään maantieteellisesti hieman tasaisemmin, mutta trendi on sama kuin palautuksissa.

Kuva: Anssi Hietamaa
Teemu Leppänen
teemu.leppanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat