Uutiset

"Tämä on heräteostobisnestä" - Kirjapörssin 18 myymälälle uusi omistaja

Lahden ja Heinolan myymälät jatkavat.

Maritta Virtanen kuvattiin marraskuussa työpaikallaan Renkomäen Kirjapörssissä. Kuva: Kai Sinervo

Kirjapörssi-ketjun toiminta on siirtynyt Streamlog oy:lle. Myyjänä liiketoimintakaupassa oli Hyvä Markkinointi oy.

Kustantajien tarjouseriin keskittynyt Kirjapörssi myy vuodessa yli miljoona kirjaa 18 myymälästään eri puolilta maata. Työntekijöitä on 70. Liikevaihto oli viime vuonna viisi miljoonaa euroa ja tulos niukasti miinuksella monen voitollisen vuoden jälkeen.

Lahden Renkomäen ja Heinolan ABC-asemien lisäksi Kirjapörssi toimii Forssassa, Hirvaskankaalla Äänekoskella, Humppilassa, Hämeenlinnassa, Imatralla, Joensuussa, Lappeenrannassa, Lempäälässä, Lohjalla, Nokialla, Porissa, Pukarossa, Pyhäjärvellä, Riihimäellä, Salossa ja Varkaudessa, josta ketjun toiminta vuonna 1991 alkoi.

- Lahden ja Heinolan myymälät jatkavat, ehdottomasti, vakuuttaa Streamlogin liiketoimintajohtaja Mikko Vartiainen.

Painetun sanan rinnalle muutakin

Painetun kirjan myynti on viime vuosina vähentynyt, joten mikä houkutteli kirjakauppiaaksi Streamlog-yrityksen, joka keskittyy itse brändiarvon hallintaan sekä tarjoaa logistiikka-, hankinta- ja varastointipalvelua?

- Tämä on heräteostobisnestä, jossa puhutaan paljosta muustakin kuin kirjasta. Kartoitamme uusia tuoteryhmiä, Mikko Vartiainen vastaa.

Vasta kuukauden omistusajan jälkeen hän ei vielä kerro, millaisia uusia tuoteryhmiä on tulossa.

Myös uudet myymälät ovat harkinnassa.

- Kiinteistöjen omistajat ovat nyt aktiivisia. Uusia liiketiloja tulee runsaasti tarjolle.

Korttitalo ja kustantajia mukana

Streamlogiin on ostettu myös kirjakauppa.com-kuluttajaverkkokauppa sekä Suomen Kirjatukun tapahtumamyynnin liiketoiminta.

Yritysostojen rahoittamista helpotti se, että Streamlogiin tulivat Kirjapainomäki oy:n ja henkilöomistajien lisäksi uusina omistajina korteistaan tunnettu Karto oy, kirjankustantajat Minerva Kustannus oy, Docendo oy sekä Suomen Kirjatukku oy. Uusilla omistajilla, joista Karto suurimpana, on 90 prosenttia yhtiön osakekannasta.

Streamlog on jyväskyläläinen yritys. Se aikoo nyt luoda omalla osaamisellaan "uudella vastuullisella tavalla toimivan ketjun", jossa "asiakaskokemus ja kirjaelämykset ovat keskiössä" ja siten tarjota kirjalle "uuden, merkityksellisen elämänkaaren".

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme