Uutiset

Niinistön lauantain vierailusta poikkeusjärjestelyjä Heinolassa

Olli Mykrä viimeisteli Café Niinistön tilaa perjantaina. Kuva: Janne Pussila

Presidenttiehdokas, tasavallan presidentti Sauli Niinistön vierailu lauantaina Heinolassa aiheuttaa merkittäviä poikkeusjärjestelyjä keskustassa.

Niinistö vihkii nimikkokahvilansa Kauppakatu 8:ssa ja hänen aikaisempien vierailujen perusteella tapahtuman järjestäjät ovat hakeneet luvan sulkea Kauppakatu Toritien ja Savontien väliseltä alueelta risteykset pois lukien.

- Odotamme tapahtumaan 300-500 henkilöä, joten poikkeuksellinen järjestely on pakko suorittaa, sanoo Café Niinistön Itä-Hämeen alueen vastaava Timo Erkkilä.

Kaupungin pääkadun osittainen liikennekatko kestää aamusta siihen saakka, kunnes tilaisuus päättyy ja purkaminen ehditään suorittaa. Liikenne-esteiksi asetetaan sekä rekka-auto että henkilöautoja. Näin Erkkilän mukaan saadaan turvattua varmimmin paikalle saapuvan yleisön turvallisuus.

- Kaupungilla kaiketi on ollut liikkeellä tietoa, että presidentti ehtisi vierailla myös Wanhan ajan joulu -tapahtumassa. Tämä ei onnistu, sillä hänellä on seuraava tapahtuma jo kello 11.30 Lahdessa, toteaa Erkkilä.

Café Niinistön sisätilaan mahtuu ainakin sata henkilöä ja loput jäävät rakennuksen ulkopuolelle, jossa presidentin haastattelu tapahtuu.

- Kuusi vuotta sitten Café Niinistön silloisista tiloista meni noin 6 000 kahvikuppia. Nyt varaudumme kahvilan keskeisestä sijainnista johtuen vähintään samaan lukumäärään, Erkkilä selvittää.

Café Niinistö on tälläkin kertaa saanut vapaaehtoisia runsaasti. Edellisiin vaaleihin verrattuna mukana on nyt henkilöitä useista eri puolueista ja runsaasti myös poliittisesti sitoutumattomia.

- Tämän muutoksen selittää se, että Sauli Niinistö on nyt kansalaisliikkeen ehdokkaana, toteaa Erkkilä.

Presidenttiehdokas Sauli Niinistö on tapahtumapaikalla 16.12.2017 kello 10-10.45.

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat