Uutiset

Sauli Niinistö sai väen liikkeelle Heinolassa ja kotiin viemisiksi vauvapipot

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön vaalikiertue houkutteli lauantaiaamuna Heinolan keskustaan järjestäjien mukaan yli 500 ihmistä. Niinistö itsekin oli tyytyväinen, että paikalle tuli runsaasti väkeä vaikka keli oli mitä kehnoin.

Niinistö saapui Café Niinistön edustalle minuutin tarkkuudella. Aamuvirkkua väkeä, presidenttiehdokas totesi hyväntuulisen oloisena katsellessaan yleisöä.

Itä-Hämeen päätoimittaja Jari Niemi esitti Niinistölle lehden lukijoiden etukäteen lähettämiä kysymyksiä. Lukijat halusivat tietää muun muassa sen, mitkä ovat Niinistön omasta mielestä hänen parhaat saavutuksensa päättymässä olevasta kaudesta.

- Menee varmasti itsekehun puolelle, mutta olen hyvin tyytyväinen siitä, että olemme onnistuneet luotsaamaan Suomen vakaasti läpi aika arvaamattomasti muuttuvan maailman tilanteen, hän vastasi.

Niinistöltä kysyttiin myös, miten Suomen pitäisi suhtautua itänaapuriin, ja onko Venäjä uhka meille. Niinistöä pyydettiin myös arvioimaan presidentti Vladimir Putinin luotettavuus asteikolla 0-10.

- Meidän pitää suhtautua Venäjään hyvin suoraviivaisesti. Kumpikin tietää mitä toinen ajattelee. Sama pätee Putiniin: hän tekee hyvin selväksi mitä hän ajattelee. Minä teen hyvin selväksi, että ajattelen toisella tavalla. Sitten katsotaan, mitkä ovat ne asiat, joista ajatellaan samalla tavalla, hän vastasi ja jätti arvosanan Putinista antamatta.

Haastattelun lopuksi Jari Niemi lahjoitti Sauli Niinistölle Itä-Hämeen lukijoiden vauvapipotempaukseen tekemät kaksi pipoa, punaisen ja sinisen. Mäntyniemeen lähtivät Ritva Laineen ja Leena Halojoen tekemät pipot.

Päätoimittaja Jari Niemen ojentamat Itä-Hämeen juhlavuoden vauvapipot saivat mairean hymyn Sauli Niinistön kasvoille. Kuva: Armi Salonen

Ennen Lahteen siirtymistään Niinistö ehti piipahtaa nimikkokahvilaansa, juoda torttukahvit, vaihtaa muutaman sanan ihmisten kanssa sekä ottaa vastaan terveisiä ja kotiinviemisiä.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat