Uutiset

Lahdessa vieraillut presidentti Sauli Niinistö teki heti sijoituksen lahtelaiseen yritykseen

Niinistö sai tilaisuuden päätteeksi Jarnalta Pelicansin potkupuvun tulevalle vauvalleen.

Presidentti Sauli Niinistö veti runsaasti ihmisiä Lahden Trioon lauantaina puolilta päivin. Niinistön ehdokaskampanja toi istuvan presidentin Päijät-Hämeeseen ja Kymenlaaksoon. Lahteen Niinistö tuli suoraan Heinolasta.

Lue myös: Sauli Niinistö sai väen liikkeelle Heinolassa ja kotiin viemisiksi vauvapipot
 

Kauppakeskuksessa järjestetyssä tilaisuudessa Niinistöä haastatteli Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Perttu Kauppinen. Kauppinen kysyi Niinistöltä muun muassa siitä, pitäisikö tavallisen lahtelaisen olla huolissaan siitä, että sodan uhkasta ja puolustuksesta on puhuttu kampanjoinnin aikana niin paljon.

- Minun nähdäkseni Suomea ei uhkaa mikään, enkä näe sellaista tulevaisuudessakaan, Niinistö sanoo.

Niinistö myöntää kuitenkin, että nykyaikaa kuvaa se, että joka vuosi tapahtuu odottamattomia asioita ja kriisejä syntyy. Rauhallista vuotta ei ole aikoihin nähty.

Niinistö toisti kantansa siitä, että Suomen ei pidä tällä hetkellä liittyä Natoon.

Jarnalta potkupuku

Kauppisen haastattelun jälkeen Niinistö osallistui vielä paneelikeskusteluun yhdessä Marko Jantusen kanssa. Aiheena oli nuorten syrjäytyminen.

- Haastan ihan jokaisen sanomaan jotain hyvää jollekin nuorelle, vaikka satunnaiselle ohikulkijalle. Nämä ovat niitä asioita, joilla on iso merkitys, Niinistö sanoo.

Niinistö kertoo uskovansa, että nuoret ja lapset tarvitsevat nimenomaan aikuisten läsnäoloa ja mahdollisuuksia harrastaa ja osallistua.

- Äänestysiän laskeminen tai muut muodolliset keinot eivät vaikuta, Niinistö sanoo.

Tilaisuuden lopuksi Jantunen luovutti Niinistölle muistoksi ja tulevan vauvan käyttöön Pelicansin potkupuvun.

Niinistö vieraili kauppakeskus Triossa. Kuva: Viena Kytöjoki

Suomen nuori yrittäjä sai käteissijoituksen

Heti kun viralliset osuudet oli hoidettu, ihmisten vyöry ympäröi Niinistön, joka yritti vaihtaa muutaman sanan jokaisen kanssa. Yksi lähestyjistä oli 11-vuotias Edvina Wallenius, joka on palkittu Suomen nuorena yrittäjänä. Yrittäjähenkinen tyttö päätti käydä myymässä presidentille Harjun koulun kalenterin.

Lue myös: Lahtelainen Edvina Wallenius, 11, on Suomen nuorin yrittäjä - mummi auttaa kirjanpidossa
 

- Saulilla oli vain 20 euroa, jonka hän antoikin. Edvina päätti kuitenkin, ettei presidentille voi velkaa jäädä, ja kävi vaihtamassa setelin kahdeksi kympiksi. Kun Edvina antoi Saulille käyntikorttinsa ja kympin vaihtorahan, Sauli sanoi, että raha on tarkoitettu yrityksen pääomaksi vapaaseen käyttöön. Käyntikortin hän kuitenkin otti, Edvinan isä Jani Wallenius kertoo.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat