Uutiset

Vaalityö Heinolassa laimeaa, makkaraa ei ole tarjolla

Café Niinistö avattiin Heinolaan joulukuussa, jolloin myös presidentti Sauli Niinistö vieraili kaupungissa. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolassa on ollut presidentinvaalien alla vaisua. Torilla ei ole näkynyt vaalikojuja, joissa jaettaisiin kahvia, makkaraa ja erilaista vaalimateriaalia.

- Kun istuva presidentti on niin ylivoimainen, kansaakaan ei hirveästi kiinnosta. Saa nähdä, mikä on äänestysprosentti, kunnallisneuvos Raili Hildén (sd.) sanoo.

Demareilla ei ole makkaranjakoa tai vastaavaa torilla, koska presidenttiehdokas Tuula Haatainen joutui perumaan tulonsa Heinolaan.

- Yritämme jakaa somessa Haataisen mainoksia. Lisäksi meillä on Tuula Haataisen kynttilöitä, joita olemme jakaneet kasvokkain. Lehtimainos tulee ennen ennakkoäänestystä. Lisäksi teemme suullista vaalityötä ja innostamme omaa väkeä, Hildén selvittää.

Vasemmistoliiton Heinolan kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Harri Virtanen kertoo, ettei vaaleihin ole rahatilanteen takia varaa satsata.

- Merja Kyllösen budjetti ei ole iso, ja meillä paikallisena järjestönä on vielä hankalampi panostaa tällaiseen. Meiltä puuttuu levitettävä materiaali. Teemme työtä ehdokkaamme puolesta suusta korvaan -menetelmällä, hän sanoo.

Kansanliikkeen ehdokkaan Sauli Niinistön eteen tehtävä vaalityö näkyy Café Niinistössä, joka avattiin joulukuussa.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi

Suosittelemme