Uutiset

Stora Enso työllistää ensi kesänä 90 kausityöntekijää Päijät-Hämeessä - usein väylä vakipaikkaan

Stora Ensolla kesätyöntekijät työskentelevät eri tuotantoprosesseissa sekä myynnissä ja kunnossapidossa. Kuva: ESS Arkisto

Stora Enson kesätyöpaikkojen haku on avautunut. Yhtiö hakee Lahden aaltopahvitehtaalle, Heinolan Flutingtehtaalle ja Stora Enson puunhankintaan Lahden seudulle yhteensä noin 90 kesätyöntekijää. Stora Enson yksiköt eri puolella Suomea palkkaavat yhteensä noin 1 000 kesätyöntekijää kesäksi 2018.

Kesätyöpaikkojen lisäksi noin 30 nuorella on mahdollisuus osallistua Lahden ja Heinolan tehtailla kahden viikon Tutustu Metsäteollisuuteen ja Tienaa -ohjelmaan. Ohjelmaan voivat osallistua 15-17-vuotiaat koululaiset.

Tyypillisimmin Stora Enson kesätyöntekijät työskentelevät tuotannon prosessityöntekijöinä tai esimiestehtävissä, logistiikan tehtävissä, laboratoriossa, myynnissä, puunhankinnassa ja kunnossapidossa.

Vuonna 2017 kesätyöpaikkoihin saapui lähes 17 000 hakemusta ja hakemusten määrä on kasvanut vuosittain.

- Hakijamäärien kasvu kertoo metsäteollisuuden kiinnostavuudesta nuorten keskuudessa. Kesätyö on yksi tyypillisimmistä tavoista jatkaa vakituiseen työsuhteeseen, joten kesätyöntekijät ovat meille erittäin tärkeitä myös tulevaisuuden työntekijöinä, kertoo Stora Enson henkilöstöjohtaja Tero Pesu.

Stora Ensolla on Suomessa noin 6 600 työntekijää ja tuotantoa 12 paikkakunnalla.

Lue myös: Talouskasvu tuo vihdoin lisää työtä – työllisyysaste noussut nopeasti syksyn aikana
 
Päivi Piirainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme