Uutiset

Savolainen sivuun Heinolan johtajakisasta - palkkatoive ei täyttynyt

Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen ei pyri Heinolan kaupunginjohtajaksi. Kuva: Elena Liseytseva

Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen on vetäytynyt Heinolan kaupunginjohtajakisasta. Savolainen peruutti virkaan antamansa ehdollisen suostumuksen, koska ei päässyt kaupungin kanssa yksimielisyyteen palkkatoiveestaan.

- Kyllä siinä yleisesti korvauksista oli kyse. Eihän tänä päivänä varmaan kukaan lähde vanhoja pienemmillä korvauksilla uuteen työpaikkaan, sanoo Savolainen.

Heinolan eronneen kaupunginjohtaja Jussi Teittisen kuukausipalkka oli 9 500 euroa. Julkisten verotietojen mukaan Ossi Savolaisen verotettavat ansiotulot olivat vuonna 2016 noin 130 000 euroa eli vajaat 11 000 euroa kuussa.

Johtajakisan kärjessä ovat nyt Savolaisen ohella ensi maanantain julkiseen ehdokastenttiin valitut Punkalaitumen kunnanjohtaja Jyrki Moilanen ja Myrskylän kunnanjohtaja Sabah Sabaletdin. Kaupunginhallitus kokoontuu torstaina ylimääräiseen kokoukseen, jossa se voi vielä täydentää tentin osallistujajoukkoa.

Hallituksen evästyksestä valintaryhmä haastatteli viime perjantaina myös Heinolan kaupungin elinvoimajohtajan Heikki Mäkilän ja hyvinvointijohtajan Pirjo Hepo-ojan.

Heinolan valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan maanantaina 5. helmikuuta.

Lue lisää tiistain Itä-Hämeestä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat