Uutiset

Urakoitsija huolimaton - kaivinkone rouhaisi seinään tuhansien eurojen rahanreiän

Kuva: Anssi Hietamaa

Heinolalaisen kerrostalon julkisivuremontin yhteydessä tehty piharemontti törmäsi sananmukaisesti seinään. Kaivinkoneen kauha osui vasta korjattuun talonseinään, mistä aiheutui taloyhtiölle tuhansien eurojen vahinko.

Julkisivuremontin tehnyt toinen urakoitsija korjasi seinävauriota vakuutusyhtiön lukuun, mutta korjattu kohta erottuu muusta seinästä. Urakoitsija tarjoutui käsittelemään koko seinän uudelleen, mutta maanrakennusurakoitsijan vakuutusyhtiö ei siihen suostunut.

Taloyhtiö ei tehtyä korjausta hyväksynyt. Se reklamoi maanrakennusurakoitsijalle ja vaati tätä ryhtymään toimiin. Seinä jäi kuitenkin korjaamatta, sillä vakuutusyhtiö ei halunnut maksumieheksi.

Taloyhtiö nosti maanrakennusurakoitsijaa vastaan kanteen käräjäoikeudessa ja vaati sitä kustannuksellaan korjaamaan tai korjauttamaan vahingon tai toissijaisesti maksamaan taloyhtiölle vahingonkorvauksena julkisivun korjaamisesta noin 9 300 euroa. Lisäksi se vaati urakoitsijaa korvaamaan oikeudenkäyntikuluja yli 2 000 euroa.

Osapuolet neuvottelivat sovinnosta ja saavuttivat sen. Sovintosopimuksen mukaan maanrakennusurakoitsija maksaa taloyhtiölle vahingonkorvauksena 7 000 euroa.

Taloyhtiö teetti julkisivuremontin vuosikymmenen alkupuolella.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat