Uutiset

Joutsan kaukolämpö tuotetaan nyt lähes kokonaan bioenergiasta

Joutsan lämpökeskukseen tehtiin viime vuonna mittava investointi. Kahden miljoonan euron remontissa uusittiin sekä lämpökattila että savukaasujen puhdistuslaitteet.

Joutsan Lämpö oy:n toimitusjohtajan Heikki Tirkkosen mukaan remontti lisäsi tuntuvasti hakkeen käyttömäärää. Aiempina vuosina haketta käytettiin lämmönlähteenä 80-prosenttisesti, kun öljyn osuus oli 20 prosenttia.

Nyt öljyn osuus on pudonnut kolmeen prosenttiin, mikä tarkoittaa että hakkeen osuus käytettävästä energiasta on jo 97 prosenttia. Voi siis sanoa, että joutsalainen kaukolämpö on tuotettu oikeastaan kokonaan uusiutuvasta energiasta.

Muutos on mahdollinen, koska remontissa lämpökeskukseen asennettiin uusi kattila. Uuden kattilan teho on neljä megawattia, kun kaksi vanhaa kattilaa olivat teholtaan kumpikin 1,2 megawattia.

Joutsan lämpökeskus tuottaa kaukolämpöä noin 80 asiakkaalle. Asiakkaisiin kuuluu muun muassa koulukiinteistöjä ja terveyskeskus sekä kirkonkylän kerros- ja rivitaloja. Lämpökeskuksessa poltetaan haketta, joka on kerätty pääasiassa omalta paikkakunnalta.

Lauantain Itä-Häme kertoo aiheesta lisää.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat